aanmelden
Musicmaker 475, mei 2020
Coverster Nona gaat als een speer met haar tijdloze popsongs en soulvolle stem. Ook interviews met The Pilgrims, Klangstof en Elsa Birgitta Bekman.

In het artikel ‘Creatief in tijden van corona’ lees je over inspirerende initiatieven en geven we je waardevolle tips.

Onze serie Online Bandpromotie is nu actueler dan ooit. In deel II lees je meer over je ideale fan en hoe je die benadert.

We testen de Xvive U4 draadloos systeem, de Electro-Voice Evolve 30M mini-PA, LTD H-1001FR-gitaar, Zoom A1X Four multi-effect, Mooer A7, E7 en D7 effectpedalen en de Saramonic SR-Q2M-recorder!
NONA: EEN BEETJE GELUK EN VEEL TALENT
[ Features pagina 18 ]
Vorig jaar verraste Nona Nederland en België met haar vintage, maar tijdloze popsongs en soulvolle stem. Ze releaste haar gelijknamige debuutalbum in november en dit jaar staat ze onder meer op North Sea Jazz en Pinkpop. Inderdaad, dat gaat hard! Maar Nona heeft al heel wat kilometers gemaakt voordat het succes haar kant op kwam. ‘Een goede vibe is heel belangrijk in een band.’
CREATIEF IN TIJDEN VAN CORONA
[ Features pagina 30 ]
We zijn er nog niet vanaf: de corona-crisis. Maar gelukkig vinden we allerlei manieren om toch volop met muziek bezig te kunnen zijn. Wij verzamelden een paar inspirerende initiatieven en geven tips over hoe je je hoofd in tijden van corona boven water kunt houden. Sterker nog: misschien biedt het je onverwachte kansen!
BANDPROMOTIE 2: POSITIONERING
[ Features pagina 36 ]
In dit tweede deel van de serie van Mirjam Sieben van Onlightning over online bandpromotie, gaat ze in op de ideale fan, de cultuur die er rond je muziek is en de zogenoemde ‘fanreis’. Aan de hand van de ervaringen van twee bands, krijg je weer veel kennis en inzicht om de online promotie van je eigen muziek een stuk voortvarender aan te pakken!
DE DOORSTART VAN THE PILGRIMS
[ Features pagina 54 ]
In de jaren negentig was de met soul doordrenkte rock van The Pilgrims en de schurende, karakteristieke stem van voorman Reniet Vrieze een veelgevraagd geluid op podia en festivals. De bandleden kregen andere interesses, gitarist Persijn Joling viel uit door een hersenbloeding en de band leek er een punt achter te zetten. Totdat het weer begon te kriebelen bij Reniet. Het nieuwe album is uit en wij praten bij met Reniet over wat er komt kijken bij het maken van een doorstart. ‘Mijn dochters hadden mij nog nooit zien optreden.’
ELSA BIRGITTA BEKMAN
[ Features pagina 59 ]
Na jarenlang zangeres van de Noordhollandse soulband The Tibbs te zijn geweest, vond Elsa Birgitta Bekman het tijd zich te richten op haar eigen muziek. Anders dan de op Amerikaanse leest geschoeide soul van The Tibbs, zoekt Elsa het nu vooral in Europese muzikale invloeden. Hoe is het om zo’n switch in je muziek te maken? En hoe heeft ze haar eigen stem gevonden?
ELECTRO-VOICE EVOLVE 30M
[ Getest! pagina 22 ]
Overtuigende mobiele PA
XVIVE U4 IN-EARS
[ Getest! pagina 26 ]
Betaalbaar draadloos
LTD H-1001FR
[ Getest! pagina 28 ]
Voor meer dan metal
ZOOM A1X FOUR
[ Getest! pagina 39 ]
Multi-effect voor akoestisch!
SARAMONIC SR-Q2M
[ Getest! pagina 44 ]
Handige recorder
MOOER E7, D7 en A7
[ Getest! pagina 48 ]
Spannende effectpedalen
VOORWOORD
[ En verder pagina 06 ]
KOM D’R MAAR IN
[ En verder pagina 08 ]
COLUMN: WETBOEK VAN POPRECHT
[ En verder pagina 11 ]
MUZIKANT IN HET NIEUWS
[ En verder pagina 12 ]
COLUMN: WIM
[ En verder pagina 14 ]
DOE HET ZELVER
[ En verder pagina 16 ]
COLUMN: GUIDO
[ En verder pagina 42 ]
DE STUDIOSTEK: Klangstof
[ En verder pagina 46 ]
COLUMN: LOES
[ En verder pagina 53 ]
BLOED, ZWEET EN TRANEN
[ En verder pagina 58 ]
17 albums onder de loep
MUSICMAKER EVENTS
[ En verder pagina 62 ]
Popronde en Geluidsdruk
MUZIKANT & KLAAR
[ En verder pagina 64 ]
Millionaire’s Tim Vanhamel