Musicmaker 473, maart 2020

Hoe pakken Blood Red Shoes hun nieuwe sound aan? Wij waren bij hun soundcheck! Wil je Eurosonic Noorderslag en No Man’s Land herbeleven? Wij doen uitgebreid verslag! En we waren ook aanwezig op de NAMM Show in Los Angeles, en rapporteren over al het nieuwe lekkers!

Verder duiken we de Wisseloord Studio’s in om mee te kijken met de albumopname’s van X-Raiders, vertelt Meinder Talma over zijn Hohner Organa en Agnes Obel over de aanpak van haar nieuwe album, geven Sheila And The Kit studiotips, en doet Jack Poels persoonlijke onthullingen.

Tests in deze editie: LD Systems U506 BPG-draadloos systeem, Stealth Sonics in-ears, de Kurzweil PC4-synth, de Aria DMB-01 basgitaar, de Motu M2 en M4 audio-interfaces en véél meer!

«« Musicmaker 474, april 2020

Inhoud Musicmaker 473, maart 2020


SOUNDCHECKEN MET BLOOD RED SHOES [ Features pagina 20 ]

Het Engelse duo Blood Red Shoes weet als geen ander hoe ze een onderkoelde uitstraling kunnen koppelen aan opwindende punky gitaarpop. Gingen zangeres/gitariste Laura-Mary Carter en zanger/drummer Steven Ansell, jarenlang met zijn tweeën op tour, nu hun vijfde album Get Trgic in de schappen ligt, tourt Blood Red Shoes als een kwartet. Dat maakt de bandsound natuurlijk compleet anders. Musicmaker was erbij tijdens de soundcheck in Doornroosje in Nijmegen! ‘Je hebt zo veel mogelijkheden, maar tegelijkertijd moet je het karakter van een song trouw blijven.’


NAMM SHOW 2020: GEARNIEUWS UIT L.A.! [ Features pagina 26 ]

De jaarlijkse NAMM Show is het hoogtepunt voor de muziekinstrumentenindustrie. En voor ons, want wij zijn er maar wat graag elk jaar bij! In ons uitgebreide NAMM-verslag lees je de belangrijkste trends en ontwikkelingen, proef je de sfeer van deze behoorlijk rock & roll-muziekbeurs en krijg je het belangrijkste gearnieuws voorgeschoteld!


IN DE WISSELOORD STUDIO’S MET X-RAIDERS [ Features pagina 44 ]

X-Raiders is een Nederlandse band die elke zaal omtovert in een wild feest met vaak hilarische, vaak nogal homo-erotische teksten en pakkende zware uptempo rock, waarin de geest van Turbonegro nooit ver weg is. Deze live-energie wilde de band vastleggen en toog daarom naar een van de bekendste studio’s van Nederland - Wisseloord - om daar met een van de bekendste producers van Nederland - Attie Bauw - het nieuwe album live op te nemen. het album Weltschmerz ‘ 89 is nu uit en wij spraken met bassist Jaco de Swart en gitarist Jeroen van der Lee over deze gedurfde aanpak. ‘Perfecte solo’s zijn niet cool.’


HET KLUIZENAARSCHAP VAN AGNES OBEL [ Features pagina 60 ]

De Deense singer-songwriter Agnes Obel kwam pas tot bloei nadat ze naar Berlijn verhuisde en in een creatieve atmosfeer terecht kwam. Toch sloot ze zich voor haar nieuwste album Muyopia juist een lange tijd op om niet afgeleid te worden door de energie van deze zinderende stad. Al haar muziek schrijft en produceert ze in haar eentje. ‘Ik word me te bewust van mezelf als ik met anderen werk en dat is een vloek op mijn creativiteit.’


EUROSONIC NOORDERSLAG: SEMINARS EN ÁSLAUG [ Features pagina 64 ]

In januari ondernamen wij weer de eindeloos lange reis naar Groningen om daar eindeloos veel nieuwe bands en artiesten te horen en eindeloos lang te ouwehoeren met wie we in het Groninger nachtleven ook maar tegenkwamen. We maakten ook nog tijd om bij de seminars aanwezig te zijn om te leren welke kant het opgaat met de popmuziek. Én ook nog eens om het nieuwe talent Áslaug te volgen tijdens hun optredens tijdens het Noorderslagweekend! Het was me het weekendje wel!


Aria DMB-01 [ Getest! pagina 40 ]

Supercoole punkbas!


LD SYSTEMS U506 BPG [ Getest! pagina 48 ]

Draadloos zonder problemen


KURZWEIL PC4 [ Getest! pagina 51 ]

Onbegrenzde synth


STEALTH SONICS IN-EARS [ Getest! pagina 54 ]

Betaalbare en goede in-earmonitors


MOTU M2 EN M4 [ Getest! pagina 58 ]

Audio-interfaces van legendarisch merk


VOORWOORD [ En verder pagina 06 ]

Patrick adieu!


KOM D’R MAAR IN [ En verder pagina 08 ]

Nieuws, lolligheden en redactiefratsen


COLUMN: WETBOEK VAN POPRECHT [ En verder pagina 11 ]


MUZIKANT IN HET NIEUWS [ En verder pagina 12 ]


COLUMN: WIM [ En verder pagina 14 ]

Waarom ik weer gitaarles nam


DOE HET ZELVER [ En verder pagina 16 ]

Remco Keys


DE GROTE LIEFDE [ En verder pagina 42 ]

De Hohner Organa van Meindert Talma


COLUMN: GUIDO [ En verder pagina 52 ]

Schoonheid ontdekken


DE STUDIOSTEK [ En verder pagina 56 ]

Sheila & The Kit


COLUMN: LOES Nieuwe column! [ En verder pagina 63 ]

Refectiemoment


BLOED, ZWEET EN TRANEN [ En verder pagina 70 ]

15 albums onder de loep


MUSICMAKER EVENTS [ En verder pagina 74 ]

No Man’s Land, Geluidsdruk en meer!


MUZIKANT & KLAAR [ En verder pagina 78 ]

Bellen met Jack Poels


zoeken
zoeken