aanmelden
Musicmaker 466, juni 2019
Interviews Hugh Harris (The Kooks), Jack Poels (Rowwen Hèze), Nico Brandsen (Mell & Vintage Future) en Tyler Ramsey (ex-Band Of Horses).

Reportage vanuit de oefenruimte van Tusky.
Workshop: ‘Kies de perfecte microfoon je homestudio'

Tests: Fazley Startist Plus ST118-elektrische gitaar, de Blackstar Super Fly mini-PA, de TC Electronic June-60-chorus, de Neumann NDH 20-hoofdtelefoon, IK Multimedia Sampletank 4 en de Zoom Q2n-4k-muzikantencamera.

Musicmaker Events: Hybrid Drums Experience, Aquarium Sessions, Popronde
The Kooks: gitarist Hug Harris over het rock & roll bestaan
[ Features pagina 18 ]
In de jaren nul was er een stortvloed aan nieuw Engels talent. Van de meeste bands hoorden we al snel niets meer, maar The Kooks weten zich al vijftien jaar met flink succes staande te houden. En dit ondanks de nodige ruzies en verslavingen. Op 9 juni staan The Kooks op Pinkpop en wij spreken gitarist Hugh Harris over het hobbelige pad vol gevaren dat een band aflegt, maar ook over hun eerste tour jaren geleden: ‘Het was fijn dat mensen toen nog direct naar de band keken, in plaats van via het schermpje van hun telefoon.’
Tyler Ramsey’s liefde voor gitaren en folk
[ Features pagina 34 ]
Tyler Ramsey was jarenlang zanger/gitarist bij de redelijk legendarische band Band Of Horses. Zijn vierde soloalbum staat bol van de prachtige americana en folk en wij vragen deze rasmuzikant over zijn mooie oude rode Guild en voorliefde voor Mississippi John Hurt. En last but bepaald not least: op 25 mei speelt Tyler Ramsey live bij ons op de redactie in onze nieuwe Aquarium Sessions! Daar kun je bij zijn als je snel bent!
De Hammond van Nico Brandsen
[ Features pagina 42 ]
Toetsenist Nico Brandsen heeft al een kleurrijke carriére achter de rug en levert nu, samen met drummer Ton Dijkman en zangeres Mell, als Mell & Vintage Future een dijk van een soulalbum af. Hoe speel je - zonder gitarist of bassist in de band - op één toetsensinstrument alle partijen? Nico legt uit hoe hij dat met zijn nieuwe Hammond XK-5 aanpakt. ‘Dit instrument kwam precies op tijd voor mij.’
De Inspiratie van Jack Poels
[ Features pagina 60 ]
Als voorman van Limburgs trots Rowwen Hèze is Jack Poels een regionale, maar zeker ook landelijke bekendheid geworden. Rowwen Hèze staat nog steeds op eenzame hoogte en dat bewijzen ze weer met een optreden op Pinkpop in juni en het nieuwe album Voorwaartsch. Wat is de drive van Jack Poels?
In de oefenruimte met Tusky
[ Features pagina 64 ]
Uit de as van John Coffey verrees Tusky. Tusky kreeg met zijn aanstekelijke poppy punkrock vorige zomer al menig festivalweide in beweging. Nu is de nieuwe EP Love Love Love uit en staat er een nieuwe tour op stapel. Wij gaan daarom bij de mannend op bezoek in hun oefenruimte in dB’s in Utrecht. Niet onbelangrijk: ze hebben een voorliefde voor bijzondere gitaren!
FAZLEY STARTIS PLUS ST118
[ Getest! pagina 24 ]
ZOOM Q2N-4K
[ Getest! pagina 33 ]
LOUNSBERRY ARO-1
[ Getest! pagina 33 ]
BLACKSTAR SUPER FLY
[ Getest! pagina 37 ]
TC ELECTRONIC JUNE 60
[ Getest! pagina 40 ]
NEUMANN NDH 20
[ Getest! pagina 51 ]
IK MULTIMEDIA SAMPLETANK 4
[ Getest! pagina 59 ]
NIEUW
[ En verder pagina ]
De coolste nieuwe gear!
VOORWOORD
[ En verder pagina 06 ]
KOM D’R MAAR IN
[ En verder pagina 08 ]
COLUMN: MARZIO
[ En verder pagina 11 ]
COLUMN: WIM
[ En verder pagina 14 ]
DOE HET ZELVER
[ En verder pagina 16 ]
VREEMDELINGENLEGIOEN
[ En verder pagina 30 ]
Marco Cinelli in Londen
ACHTERGROND: HYBRID DRUMS
[ En verder pagina 38 ]
OPNAMETACTIEK IX
[ En verder pagina 44 ]
COLUMN: GUIDO
[ En verder pagina 52 ]
NIEUW STUDIO
[ En verder pagina 53 ]
DE STUDIOSTEK
[ En verder pagina 56 ]
HET KUTLEVEN VAN G.S. GUTMAN
[ En verder pagina 64 ]
BLOED, ZWEET EN TRANEN
[ En verder pagina 70 ]
MUSICMAKER EVENTS
[ En verder pagina 74 ]
MUZIKANT & KLAAR
[ En verder pagina 78 ]