aanmelden
Musicmaker #463 maart 2019
Onze coversterren De Staat vertellen alles over het creatieve proces van het nieuwe album Bubble Gum en de toppen en dalen die de band de afgelopen jaren doormaakte.

Verder spreken we de rockhelden van Triggerfinger dat nu 20 jaar bestaat, doen we uitgebreid verslag van het gearnieuws van de NAMM Show, van Eurosonic Noorderslag en van de avonturen die Tape Toy daar beleefde, deelt gitaargod Leif de Leeuw zijn diepe band met zijn Panucci Signature, vertelt pedaalbouwer Effesk over zijn groteske effectpedalen, doen we verslag van het muzikantenevent No Man’s Land en geeft zangeres Maan een inkijkje in haar backstage-leven.

We testen de Ibanez Talman TMB600-basgitaar, de Meris Enzo-pedaalsynth, de Palmer Acoustic Pocket Amp, de Icon iKeyboard 6 VST-midikeyboard/interface, Cubase 10 Pro-daw, Sennheiser IE 40 Pro-in ear monitors en véél meer!
RECHT ZO DIE GAAT VOOR DE STAAT
[ Features pagina 18 ]
We zoeken De Staat op in Nijmegen en spreken met het creatieve brein Torre Florim en toetsenist/percussionist Rocco Hueting. Er is zoveel te vragen! Hoe heeft de band het nieuwe album Bubble Gum opgenomen? Hoe is het creatieve proces in zijn werk gegaan? Hoe was het om te spelen in het voorprogramma van Muse en nog stoerder: The Rolling Stones? En onvermijdelijk: hoe kijkt de band nu tegen het subsidieverhaal aan?
NAMM SHOW 2019
[ Features pagina 34 ]
De NAMM in Los Angeles is de aftrap van het nieuwe jaar voor alle gearfreaks onder ons. Wij staan altijd kwijlend van hebzucht en bewondering te kijken naar alle nieuwe gear. Het ene jaar is spannender dan het andere, maar deze NAMM is er weer eentje om te onthouden. We zouden twee Musicmakers kunnen vullen met al het nieuws, maar we moeten het helaas houden bij 9 pagina’s.
DE PANUCCI SIGNATURE VAN LEIF DE LEEUW
[ Features pagina 42 ]
Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Leif de Leeuw al een flinke status opgebouwd met zijn altijd avontuurlijke en van gevoel doordrenkte gitaarspel. Leif zoekt het hoofdzakelijk in de rootsy muziekstijlen en de speciaal voor hem gebouwde Panucci-gitaar past daar perfect bij. Vol trots showt Leif ons zijn hemelblauwe gitaar.
VERSLAG VAN EUROSONIC NOORDERSLAG
[ Features pagina 56 ]
Het is elk jaar een uitputtingsslag voor uw Musicmaker-redactie, maar gelukkig is het niet voor niets. Deze keer geven we je de Noorderslag-avonturen van het nieuwe poptalent Tape Toy, krijg je de meest interessante info die we tijdens de seminars in De Oosterpoort hoorden uit de mond van alle pop-professoren en krijg je een indruk van alle bands die op Noorderslag speelden. We zijn er weer trots op!
DE INSPIRATIE VAN TRIGGERFINGER
[ Features pagina 66 ]
Het is al weer twintig jaar geleden dat het illustere rocktrio Triggerfinger van start ging. Deze altijd strak geklede, bescheiden en zichzelf relativerende mannen lukt het al die tijd al om - album na album en tour na tour - zeer overtuigend uit de hoek te komen. Hoe blijven drummer Mario Goossens, gitarist/zanger Ruben Block en bassist Paul van Bruystegem toch al zo lang geïnspireerd? ‘Je komt onvermijdelijk op slechte ideeën. Da’s prima. Dat hoort erbij.’
IBANEZ TALMAN TMB600
[ Getest! pagina 24 ]
Betaalbare bas met eigen smoel.
MERIS ENZO
[ Getest! pagina 36 ]
Pedaalsynth voor geluidsfreaks.
PALMER ACOUSTIC POCKET AMP
[ Getest! pagina 40 ]
Preamp voor je akoestische gitaar.
ICON iKEYBOARD 6S VST
[ Getest! pagina 51 ]
Praktische alleskunner voor je home-studio.
CUBASE 10 PRO
[ Getest! pagina 54 ]
Flinke update van populaire daw.
SENNHEISER IE 40 PRO
[ Getest! pagina 65 ]
In-earmonitor die jij ook betalen kunt!
COLUMN: WETBOEK VAN POPRECHT
[ En verder pagina 13 ]
Marvin Gaye
COLUMN: WIM
[ En verder pagina 14 ]
Neem toch een kantoorbaan!
DOE HET ZELVER
[ En verder pagina 16 ]
Effesk: absurde effectpedalen!
NIEUW @ NAMM
[ En verder pagina 26 ]
De coolste nieuwe gear uit L.A.!
HET VREEMDELINGENLEGIOEN
[ En verder pagina 38 ]
Carlo Kriekaard in Schotland
OPNAMETACTIEK
[ En verder pagina 44 ]
Op zoek naar het detail #2
COLUMN: GUIDO
[ En verder pagina 52 ]
We will rock you!
HET KUTLEVEN VAN G.S. GUTMAN
[ En verder pagina 69 ]
Identiteitscrisisje
BLOED, ZWEET EN TRANEN
[ En verder pagina 70 ]
17 albums onder de loep
VERSLAG NO MAN’S LAND
[ En verder pagina 74 ]
Zeer geslaagd muzikantenevent!
MUZIKANT & KLAAR
[ En verder pagina 78 ]
Maan over wodka en Vlissingen