Nieuwe namen en items No Man’s Land conferentie 6 december - Cato van Dijck in Musicmaker Demopanel

Met De Toegift in de Musicmaker Songwriting Workout

Events 15-09-2023 07:13

De nieuwe editie van de No Man’s Land conferentie gaat opnieuw plaatsvinden in TivoliVredenburg Utrecht en al zou het programma bij de nu al bekendgemaakte namen en onderwerpen blijven is het al meer dan waard die woensdag de 6e december vrij te houden. Met Musicmaker zijn we partner van No Man’s Land en presenteren we er de Songwriting Workout met De Toegift en het Musicmaker Demopanel.

De conferentie bestaat uit panelsessies, workshops, inspiratiesessies, spreekuren en demopanels gericht op aanstormende en gevestigde artiesten, studenten, muziekindustrieprofessionals en beleidsmakers.

No Man’s Land 2023 heeft als startpunt het thema ‘Op basis van solidariteit’: het gezamenlijk creëeren van een een omgeving waarin de positie van talentvolle makers centraal staat. De conferentie wordt afgetrapt met een keynote van Akwasi, die vertelt over zijn makerschap en de drang om dit in te zetten voor een solidaire omgeving.

MUSICMAKER SONGWRITING WORKOUT MET DE TOEGIFT
Met Maxim Ventulé & Tom Gudde, zanger en gitarist van De Toegift

Tijdens deze inspiratiesessie over songschrijven die we met Musicmaker hosten staat tekst centraal als belangrijk onderdeel van hoe je een song schrijft. De Toegift combineert de werelden van eigentaalse poëzie en hedendaagse indie muziek tot datgene wat ze het liefst zelf maken: Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz.

Tom in het interview in de komende editie van Musicmaker: ‘We hebben wel met de vraag gezeten: wat willen we nou? Toen kwam het idee: we kunnen het ook in het Nederlands proberen. Ik geef toe dat ik daar in het begin niet meteen achter stond, totdat ik onze demo van Nollestrand hoorde. Ik dacht: maar als we dit gaan doen - als dit het niveau is - ben ik helemaal in.’

Maxim: ‘Het begint vaak bij mij, als een soort singer-songwriterversie met alleen gitaar of piano. Als eerste schrijf ik de muziek, en later pas de tekst - ook al is dat een superbelangrijk onderdeel. De muziek zegt al heel veel. Als alles klopt, zit er al veel emotie in, die ik later dan in woorden probeer te vangen. In eerste instantie zing ik nog zonder tekst, gewoon met willekeurige woorden. Gek genoeg komt veel daarvan uiteindelijk toch in het liedje terecht.’


Musicmaker Demopanel 
Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Pitch dan jouw nieuwe single aan een panel van ervaren muziekindustrieprofessionals! Reken op waardevolle feedback, tips waar je het beste kunt aankloppen óf een lead voor jouw signing. De drie tofste en meest bijzondere demo’s worden uitgelicht in Musicmaker!

Met in het panel: Cato Van Dijck, Frontvrouw van MY BABY, Suzanne Van Den Dool, Head of A&R Benelux | Sony Music Publishing, Hugo Schaap, 3FM Talent coördinator & muzieksamensteller en onze eigen Chris Dekker, Hoofdredacteur Musicmaker & De Bassist

 

 

SHOWCASES EN NIEUW TALENT
Tijdens de dag is er ook ruimte voor nieuw, authentiek talent. Je kunt je laten fascineren door de VR-installatie van Nemo Vos en de warme R&B en soul-sound van de Soedanees-Nederlandse artiest Hatoon. Ook onderzoeken we de verschillende routes voor talentontwikkeling en kijken we naar hoe we het veld beter kunnen inrichten voor de artiesten van de toekomst. Aansluitend op de conferentie kun je de tien meest veelbelovende acts van 2023 bewonderen tijdens het No Man’s Land Showcase Evenement.

SPOTIFY FOR ARTISTS
Host: Laura Kiesow (Senior Artist & Label Partnerships Manager Spotify)
Laura Kiesow is werkzaam bij Spotify Benelux als Artist & Label Partnerships Manager. In haar rol is zij verantwoordelijk voor het contact tussen Spotify en de muziekindustrie in de volledige Benelux. In deze crashcourse doet ze een deep dive in Spotify for Artists, het platform voor artiesten en hun teams. Data-analyse, artiesten profielen en de new music submissie komen hier allemaal voorbij.

HOE BEPAAL IK MIJN GAGE?
Hosts/panelleden: Anna Oosterling (Get Your Act Together), Rita Zipora (BAM! Popauteurs bestuurslid), Pien Feith (Hoofd Boekingen NL bij Friendly Fire). Cato van Dijck (Frontvrouw MY BABY), XILLAN (Artiest)
Partner: BAM! Popauteurs
Als act wil je zoveel mogelijk spelen, dan wel om ervaring op te doen of om uit de kosten te komen. De optredens liggen echter niet voor het oprapen. Wanneer het je dan eindelijk lukt om een optreden te regelen is het lastig om hard de onderhandeling over gage in te gaan. Hoe bepaal je wat je kan vragen voor een optreden? Want wat is eigenlijk fair? En hoe beargumenteer je dit terwijl de concurrentie de helft vraagt? In deze sessie hebben we het over wat we als muzikanten kunnen doen om de betalingen voor live shows Fair Pay te maken.

DE ABLETON LIVE SET-UP VAN FROUKJE
Host/spreker: Maurits Boegman (Brand Manager Ableton | Toetsenist), Julius van Eijs (Toetsenist & Musical Director bij Froukje)
Partner: Ableton
Julius van Eijs is bandlid en Musical Director bij Froukje. Voor de shows van Froukje heeft hij de Ableton Live set-up ingericht en tijdens deze sessie gaat hij hierover in gesprek met Maurits Boegman (Brand Manger Ableton en toetsenist). We hebben het over de verschillen tussen het gebruik van Ableton Live in de studio en op het podium. Hoe kun je Ableton Live inzetten als extra bandlid? Hoe gaat het maken van zo'n set -up in zijn werk? Hoe start je? En hoe til je dit naar een hoger niveau? Je hoort het tijdens deze inspiratiesessie!

HET TEAM VAN GOLDBAND
Host/sprekers: Imke Loeffen (Poppunt Gelderland | Artiest), Luka Kueter (UNISEX Mananagement), Dominique van Rhee (UNISEX Management), Irfan Er (Boeker Goldband | Music Boutique) 
Partner: Music Managers Forum
Op 6 december komen de managers, boekers en creatives van Goldband's team naar No Man's Land. Voor een ontplofte act als Goldband is het onmogelijk om alle organisatorische zaken rondom de act zelf als makers uit te voeren. Wat is de rolverdeling in hun team? Hoe kan het dat ze zoveel vanuit Goldband kunnen doen? En met welke uitdagingen en valkuilen krijgt ieder teamlid te maken? Je komt erachter tijdens deze sessie!

CROSS-OVER PRODUCTIES BINNEN DE POP
Hosts/panelleden: Jeek ten Velden (Directeur PMP), Elmer (Artiets), Jeike Meijer (Creatief producent PMP), Stijn van Gorkum (Videograaf)
Partner: Paradiso Melkweg Productiehuis
Cross-over producties zijn relatief nieuw binnen de popmuziek, en er is weinig ruimte op podia (zowel letterlijk als figuurlijk) voor artiesten en makers om buiten de gebaande paden te werken. PMP biedt een oplossing en begeleidt artiesten bij het opzetten en ontwikkelen van hun cross-over ideeën. Maar hoe doe je dat precies? Welke aspecten spelen hierbij een rol? En hoe kun je een origineel en authentiek concept creëren? Rapper, producer en theatermaker Merel Pauw (ELMER) gaat in gesprek met makers, publiek en het productiehuis om dieper in te gaan op alles wat komt kijken bij een cross-over productie.

HATOON
Partner: 3voor12 Utrecht
De independent Soedanees-Nederlandse artiest Hatoon boetseert een nieuw geluid van Jazz, Neo-Soul en Alternatieve R&B en is iemand om in de gaten te houden! De jonge singer-songwriter wordt sterk beïnvloed door Nubisch-Sudanese sounds en artiesten als Nai Palm, Cleo Soul, Moonchild en Erykah Badu. Met haar luchtige, maar warme zang, en haar melodische keuzes - die verwijzen naar haar Oost-Afrikaanse roots - creëert ze een verfrissend, afrofuturistisch geluid. Door een persoonlijke lens kijkt Hatoon in haar muziek naar onderwerpen als persoonlijke groei, maatschappelijke kwesties, spiritualiteit en romantiek. Geniet van de intieme R&B van Hatoon!

MUSIC DECLARES EMERGENCY
Host: Frederike Berendsen (Music Declares Emergency | Artiest)
Partner: Music Declares Emergency NL
Maak jij je zorgen over de klimaatcrisis? En vraag je je af wat jij als artiest of industry professional kunt doen? Music Declares Emergency Nederland, de Popcoalitie en We Are Warming Up hebben samen een crash course ontwikkeld waarin je praktische tips krijgt over hoe jij als artiest je voetafdruk kunt verkleinen en hoe je je uitspreekt over de klimaatcrisis naar je achterban en de media. Ga met ons op onderzoek uit en ontdek wat voor jou de beste manier is om je hard te maken voor een leefbare toekomst.

NIEUWE ROUTES VOOR TALENTONTWIKKELING
Hosts/panelleden: Thijs Schrijnemakers (The Playground Residence), Robin Kester (Artiest | Producer), Dennis Platvoet (Artistiek & zakelijk leider BRUT), Suzanne van den Dool (Head of A&R Sony Music Publishing Benelux), Roel Verberk (STMPD Studios)
Curator: Thijs Schrijnemakers (The Playground Residence)
De ontwikkeling van muzikaal talent is van essentieel belang voor de muzieksector. Daarom zijn er in het hele land kunstvakopleidingen, productiehuizen, popkoepels en marktpartijen te vinden die investeren in talentontwikkeling. Hoe ziet het pad naar verdere ontwikkeling eruit voor musici? En welke mogelijkheden zijn er om je als maker buiten de gebaande paden te ontwikkelen? We onderzoeken de formele, non-formele en informele routes voor de artiesten van de toekomst!

MERGING MUSIC & VIRTUAL REALITY
Host: Nemo Vos (VR kunstenaar)
In deze inspiratiesessie demonstreert VR kunstenaar Nemo Vos een korte muzikale VR-experience en vertelt over de mogelijkheden van VR binnen de muziekindustrie. Ook krijg je een inkijkje in het creatieproces van deze ervaring. De Amsterdamse kunstenaar Tibor de Jong, werkzaam onder het pseudoniem Nemo Vos, studeerde in 2015 af aan St. Joost School of Art & Design in Breda. Je kunt hem kennen van zijn digitale videowerk voor Obey Clothing of muzikale animaties en VR-projecten die hij in samenwerking met Spinvis maakte. Zijn VR-werken zijn het best te omschrijven als droomvluchten voor volwassenen waarin je als kijker wordt meegenomen door zijn abstracte virtuele werelden.

En ook: 

Internationaal op tour | curator: Pip Blom

Hiphop 50! Put some ‘respeck’ on its name!

Druk | Grap Amsterdam Popmusic Brood en Spelen

Deals: Indie, Major or DIY? | STOMP

Welke financieringsmogelijkheden zijn er? | Hedon Talent Support

Rhymes & Production | KOSMIK

Musicmaker Demopanel | Musicmaker

Showcase: Igor

Online Adverteren & Releases | People Amsterdam

Do’s & Don’ts voor Popronde Nederland

MUSICMAKER DEMOPANEL 
En tot slot het Musicmaker Demopanel, waar je je nieuwe track kan pitchen aan een panel van muziekindustrieprofessionals!

No Man’s Land
woensdag 6 december, TivoliVredenburg, Utrecht
Tickets:
Young Professional Tickets (t/m 25 jaar) € 25,-
Regular Tickets € 35,-
Showcase Tickets € 10,--
2023nomansland.nl

 

zoeken
zoeken