Music Meeting Festival: ervaar de muziek die je nimmer elders hebt gehoord

Drie dagen tijdens het pinksterweekend in Park Brakkenstein Nijmegen

Events 05-05-2023 20:56

Dertig acts in een dynamisch internationaal festival, met muziek die je als muzikant zal inspireren: Music Meeting Festival op 27, 28 en 29 mei; van folk tot spoken word, van jazz tot rock en world. Het festival vindt plaats in het altijd feeërieke Park Brakkenstein in Nijmegen.

Musicmaker is partner van Music Meeting.

De festivaltrailer spreekt boekdelen. 

Bestel je tickets hier

Van Esinam tot Liraz
De tijden dat het leeuwendeel van de muzikanten mannen waren is met deze editie van Music Meeting toch wel helemaal voorbij. Alleen al het feit dat er 13 concerten geprogrammeerd staan waarbij de naam van de leading artist een vrouw is spreekt boekdelen: Liraz, Adja, Esinam, Linda Fredriksson, Andrea Voets, Jelena Popržan, Chieko Donker Duyvis, Marja Mortenssen, Jamika, Maria Mazzotta, Junko Ueda, Maija Kauhanen en Anna Maria Jopek.

Music Meeting doet haar naam eer aan door ontmoetingen te creëren. De Belgisch-Ghanese multi-instrumentaliste ESINAM, die de traditionele Afrikaanse (club)muziekscene samenbrengt, deelt op zondag het podium met de Finse saxofonist Linda Fredriksson en de dag ervoor met de Zuid-Afrikaanse gitarist-zanger Sibusile Xaba: 

PoiL Ueda
Onlangs maakte de combinatie van de Franse artrock band PoiL en de Japanse zangeres en biwa-speelster Junko Ueda diepe indruk op ons. De muziek is enerzijds hallucinerend, filmisch, ideaal om je ogen te sluiten en je naar ongekende werelden te laten meevoeren. Anderzijds staat de muziek bol van hevige erupties, zijn er momenten van totale gekte. Dit is de video-opname die we in Lissabon met een iPhone maakten; geeft een goede indruk van deze positieve gekte! 

De Hongaarse dark folk band MORDÁI maakt zijn opwachting met een optreden én een film. Geïnspireerd door de experimentele en verfrissende folk uit de jaren zestig en zeventig geven deze zes Hongaarse musici hun volksmuziek een vernieuwingsslag. Grote troef is de dynamiek van deze band. De intensiteit en heftigheid worden bereikt door de tijd te nemen en langzaam de spanning op te bouwen. Vaak ook blijft het volume laag en het tempo kalm, om dan ineens tot een uitbarsting te komen. Zelfs dan blijven de mooie melodielijnen die, tegelijk gespeeld door gitaar, saxofoon en altviool, extra diepte krijgen, volledig overeind.

Nieuw op Music Meeting zijn interdisciplinaire projecten. Het festival smeedt sterkere banden met andere kunstvormen zoals spoken word van de Amerikaanse performer Jamika Ajalon in het concert Jamika & the Argonauts.

Music Meeting maakte een mini-docu over en met Jamika. 

Het Colombiaanse Meridian Brothers is waanzinnig en brengt ultieme gekte met hun elektronische cumbia, funk en psychedelica.

De Ghanese highlife muzikant Gyedu-Blay Ambolley & His Sekondi Band zal optreden met de in Nederland zo gevierde special guest, trompettist Peter Somuah.

Jamie Peet is dit jaar artist in residence en speelt drie concerten.  Music Meeting portretteert hem in deze video. 

Op zaterdag 27 mei is er het speciaal door Jamie Peet voor dit festival opgezette project met drie jonge talenten van het ArtEZ Conservatorium.

Voor zondag 28 mei heeft Jamie Peet speciaal voor deze gelegenheid een heel bijzonder trio samengesteld, met naast hem gitarist Reinier Baas en de Zweedse superbassist Peter Eldh: het Jamie Peet New Trio.

Op maandag 29 mei, Tweede Pinksterdag, speelt Jamie Peet met het duo waarmee hij het publiek op tal van podia en festivals al steil achterover heeft doen slaan: Jamie Peet & Niels Broos. Het toetsen/drums-duo slecht al improviserend alle genres. Jazz wordt hiphop, wordt rock, wordt trance, wordt rock, wordt fusion, wordt triphop, of alles juist andersom. Anker in dit avontuur is de groove. Broos en Peet hebben die groove in hun hart, in hun hoofd, in hun vingers, hun vezels.

Het concert van EABS meets Jaubi is een bijzondere ontmoeting waarin urban en traditionele muziek uit Noord-India samenkomen, gepresenteerd door de jonge Poolse spirituele jazzband EABS en musici van de band Jaubi uit Pakistan.

Check dit volledige concert om warm te lopen! 

We kijken zeker ook uit naar de FaKruTu Dakar Edition, de band van bassist Sean Fasciani (Fa), drummer Stefan Kruger (Kru) en gitarist Mark Tuinstra (Tu) in samenwerking met drie Senegalese musici:  koraspeler Bao Sissoko, percussionist Oké Sène en zanger Omar Ka.All Ears Area
Met Keijser 18 Mediaproducties, uitgever van Musicmaker, hebben we samen met een aantal partners in 2009 online magazine MixedWorldMusic opgericht. Met dat magazine zijn we altijd betrokken geweest bij een bijzonder onderdeel van Music Meeting: de live-interviews en miniconcerten met de festivalartiesten op een apart podium: intiem en dichtbij de muzikanten; voorheen Mixed Media Lounge geheren, sinds vorig jaar de All Ears Area. Kom vooral bij ons langs als je op het festival bent! 

Tot op Music Meeting! Wij hebben er heel veel zin in! 

Kaarten zijn te koop via musicmeeting.nl

Dagkaart 32,-. Driedagenkaart 82,-.
Jongeren van 16-26 jaar betalen respectievelijk 19,- en 49,-.

Tickets MM Afterparty in Merlyn kosten 7,50.

Kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang tot het festival.

Slagwerkkrant is partner van Music Meeting.

DE VOLLEDIGE LINEUP VAN DRIE DAGEN MUSIC MEETING! 

Zaterdag 27 mei 2023
Park open: 15:00  
Programma: 16:00 – 00:00

 

All Ears Area

 

Mini Meeting

 

Bestel je tickets hier

 

Zondag 28 mei 2023
Park open: 13:00 
Programma: 14:00 – 23:30

All Ears Area

 

Bestel je tickets hier

AFTERPARTY Zondag 28 mei 2023

Music Meeting Festival x Rainbow Collective Festival
23:00 – 03:00

Zondag sluiten we de festivaldag af in poppodium Merleyn

Bestel je tickets hier

 

Maandag 29 mei 2023
Park open: 13:00
Programma: 14:00 – 22:00 

  • Maija Kauhanen One-woman-band uit Finland
  • Liraz De Israëlisch-Perzische zangeres keert terug met een opwindende mix van traditioneel-moderne ritmes en retro-Perzische geluiden
  • COLECTIVA Opwindend en gelaagd, Afro-Latin ontmoet jazz in deze Britse band
  • PoiL Ueda Bloedstollend spannende ontmoeting tussen traditionele Japanse zang en Franse progrock
  • Jamie Peet & Niels Broos Groove in hart, hoofd, vingers en vezels van Hollandse bodem
  • Emine Bostancı: Dareyn Quartet Europa en Turkije op lyrische wijze met elkaar vervlochten
  • Maria Mazzotta AMOREAMARO Bittere liefde in alle toonaarden en kleuren uit het zuiden van Italië
  • MORDÁI Hongaarse volksmuziek vernieuwend en met grote intensiteit gespeeld
  • Chieko Donker Duyvis Ensemble Uniek mengsel van Braziliaans, klassiek en vrije improvisatie
  • l'Objet Sonore - Luc Ex with guest Ferry Heyne

 

All Ears Area

 

Bestel je tickets hier

 

zoeken
zoeken