Komende woensdag 7 december No Man's Land muziekconferentie en showcases in TivoliVredenburg

Musicmaker presenteert Songwriting Workout met Willem Smit en het Musicmaker Demopanel

Events 30-11-2022 22:28

Op woensdag 7 december vindt de inmiddels tiende editie van No Man’s Land plaats in TivoliVredenbrug. Met Musicmaker zullen we natuurlijk aanwezig zijn, en in dit artikel selecteren we zes van de in totaal 24 conferentie-items die je zeker niet mag missen. Check ook het blokkenschema!

No Man's Land biedt een inspirerend programma voor aanstormende en gevestigde artiesten, muziekindustrieprofessionals, beleidsmakers en studenten met 24 conferentie-onderwerpen van 10.30-18.00u en 13 showcases van 16.30-21.00u.
Tickets € 25,- (voor young professionls tot 25 jaar € 15,-)

MusicMaker is partner van No Man's Land en presenteert twee onderdelen: 

11.30u Musicmaker Songwriting Workout, met Willem Smit (foto) van Personal Trainer

15.00u Musicmaker Demopanel

Daarnaast tippen we deze vier panels: 

11.45u TikTok als marketingtool

12.30u Fair pay & play

13.45u Under Pressure

14.45u Van lokaal naar nationaal

We lichten deze conferentie-items hieronder verder toe.  


MusicMaker songwriting workout: Willem Smit
Willem Smit, frontman van Personal Trainer, gaat je in deze inspiratiesessie alle ins en outs van zijn songwriting technieken laten zien. In Musicmaker 490 spraken we Willem over zijn geesteskind Personal Trainer en zijn ambities met de band.

Over de totstandkoming van zijn songs op het recente album Big Love Blanket van Personal Trainer zegt hij: 'Ik ben altijd aan belachelijk veel demo’s tegelijk aan het werk. Dan pik ik er weer eentje uit, luister het terug en sleutel er weer wat aan. Soms zit ik op de fiets en hoor ik een hele band in m’n hoofd spelen. Maar meestal begint een nummer met een geprogrammeerde drumbeat, daarna een basgitaar of een synth. En dan is het werken en wachten tot ik er iets bij voel, laagje voor laagje.’ 

Download de pdf van het interview hier. 


Fair pay & play
In deze sessie gaan Anne Breure (Theater Utrecht), Menno Krivokutya (Waltzburg), Lars Kelpin (GRAP), Chris Moorman (Popronde) en Áslaug (artiest) de dialoog aan met betrekking tot het eerlijk uitbetalen van Nederlandse artiesten. Ze gaan in gesprek over de Fair Practice Code. Wat hebben muzikanten anno 2022 aan deze code? Is er al verandering merkbaar en houden betrokken partijen zich eigenlijk wel aan deze afspraak? 
Het onderwerp werd ook al behandeld in drie afleveringen van de podcast Brood en Spelen, waar Musicmaker partner van is. Als afsluiter komen de diverse sprekers uit de podcast op No Man’s Land bij elkaar om samen te bespreken wie welke verantwoordelijkheid heeft en waar mogelijke oplossingen liggen.

Van lokaal naar nationaal
Iedere muzikant weet dat het ongelooflijk moeilijk is om momentum te behouden in het muzieklandschap van 2022. Er zijn altijd verschillende routes om je carrière vorm te geven en door te groeien naar een gevestigde naam in Nederland. In deze sessie praten populaire nieuwkomers MEAU en BLANKS samen met boekers Joey Ruchtie (ESNS) en Pien Feith (Friendly Fire) over de groeimogelijkheden die er zijn voor opkomende muzikanten. Ze bekijken verschillende aanvliegroutes om territorium uit te breiden, bijvoorbeeld door een focus op live spelen, muziek uitbrengen of doorbreken door middel van social media of talentenjachten. Wat zijn de voor- en nadelen van deze strategieën? En wat zijn ijkpunten om nationaal voet aan de grond te krijgen? 

TikTok als marketingtool
Het is geen geheim dat TikTok een belangrijke tool is om als muzikant te blijven groeien en een groter publiek te bereiken. In deze sessie geeft Graciela Velasco (Top Notch, Noah’s Ark) muzikanten advies om TikTok in te zetten als marketingtool. Hoe baan je je een weg tussen de enorme hoeveelheid aan content? En hoe geef je er je eigen artistieke twist aan? Deze sessie is een aanrader voor muzikanten die meer wil leren over alle facetten die komen kijken bij het succesvol runnen van een TikTok account. 

Under Pressure
Tijdens deze sessie gaat host Dennis Platvoet (BRUT) op onderzoek uit naar hoe we onze mentale gezondheid kunnen behouden. Verhalen over burnouts en depressies horen we helaas steeds vaker terugkomen in onze industrie. Hoe ga je als muzikant om met de hoge verwachtingen die er vaak zijn? En bij wie kun je terecht als je kampt met deze problemen? Jeanne Rouwendaal, Xillan Macrooy, Dennis van Leeuwen en Patricia Hermans gaan in gesprek over het behouden van je mentale gezondheid als artiest en muziekprofessional.

Musicmaker Demopanel
Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Pitch dan jouw nieuwe single aan een panel van ervaren muziekindustrieprofessionals! Reken op waardevolle feedback, tips waar je het beste kunt aankloppen óf een lead voor jouw signing. De drie tofste en meest bijzondere demo’s worden uitgelicht in de volgende editie van Musicmaker!
Onze hoofdredacteur Chris Dekker beoordeelt de demo's, samen met Ilhame Ajouaou (NPO 3FM), Hugo Schaap (NPO 3FM | 3FM Talent coördinator), Lisa de Jongh (Programmeur Pop bij TivoliVredenburg | Programmeur Bevrijdingspop Haarlem), Luca Sarsanszky (A&R | Warner Chappell Music), Paul Sinha (artiest)

Bekijk het volledige programma via deze link.
Tickets € 25,- (voor young professionls tot 25 jaar € 15,-)

Om half vijf begint het showcase-programma, met 13 aanstormende bands:  

 

zoeken
zoeken