No Man's Land: Musicmaker Demopanel en Musicmaker Workshop Arrangeren

Blokkenschema digitale muzikantenconferentie No Man's Land

Events 22-11-2021 16:11

No Man's Land is van start gegaan. Vanavond kun je het Musicmaker Demopanel live bekijken van 20.30-21.30 uur. Morgen is er naast heel veel andere programma-items, de Musicmaker Workshop Arrangeren met New Cool Collective's Willem Friede, die de arrangementen van New Cool, Wies en Tim Knol onder de loep neemt, en je laat zien hoe je zelf het arrangeren kan aanpakken!

In een eerder gepubliceerd artikel op deze site kun je van alles lezen over de insteek van deze editie van de No Man's Land muzikantenconferentie.

Hier memoreren we nog even de items waarvan Musicmaker partner is en laten we het blokkenschema zien, incusief een selectie van items die wij met de redactie van Musicmaker willen gaan volgen.  

Download het blokkenschema hier

Musicmaker is partner van No Man’s Land.
Check het volledige programma op EnterNoMansLand.nl
Tickets € 25,-
 

MAANDAG 22 NOVEMBER

Musicmaker Demopanel: Feedback op je creatie
 

DINSDAG 23 NOVEMBER

Tweestrijd in originaliteit – deel 2

Musicmaker Demopanel: Pitch je single
Musicmaker-redacteur Chris Dekker geeft zijn visie op de demo's die langskomen, samen met Lukie Stalenhoef (Top Notch, Get Lukie), Max van Bossé (Melkweg) en Mahi Khalesi (ROQ 'N Rolla Music). 

WOENSDAG 24 NOVEMBER

Digitaal muzikaal: De invloed van vernieuwing op muziek - 12.30u
De afgelopen anderhalf jaar is onze dagelijkse realiteit nóg digitaler geworden dan we van tevoren hadden kunnen bedenken. Hoe hebben muziekmakers gereageerd op deze versnelde digitalisatie? Welke digitale innovaties waren het meest relevant voor hen? En wat zijn de nieuwe verhoudingen tussen deze nieuwe digitale werkelijkheid, de podiumkunsten en het publiek?

Muzikantendag x No Man’s Land: Netwerken  - 11.00u
In deze sessie gaan we in op zoek naar de tips & tricks die je als beginnende muziekprofessional nodig hebt om een stevig netwerk op te bouwen in het werkveld. 

Music Rights on Tour - 15.30u
Het blijft voor veel muzikanten een moeilijke puzzel: muziek en recht. Moet ieder bandlid zich aansluiten bij Buma/Stemra? Krijg ik voor shows ook geld van Sena? En wanneer is het handig om lid te worden van NORMA? 

Inspiratie & creatie in je thuisstudio - 15.00u
Home is where the heart is, maar creatief en productief zijn in je thuisomgeving kan als maker ook erg lastig zijn. Nieuwsgierig hoe jij je energie en workflow kunt bewaken? Eva van Manen en Josephine Zwaan van rosetta. laten je zien hoe je zorgt voor een goede schrijfomgeving en hoe het werkt om vanuit je eigen kamer of thuisstudio je eigen tracks te produceren. 

Showcases - 11.00-16.30u
Naast allerlei panels, workshops en reportages hoort bij een muziekconferentie natuurlijk ook… muziek! Daarom heeft No Man’s Land 2021 een speciaal showcasekanaal! Meer dan vijf uur lang zie je hier een breed scala van muzikaal talent voorbijkomen. 

In de weer met je gear: Niels Broos - 13.20u
Verken jij graag muzikale grenzen en ben jij constant op ontdekkingsreis om de het maximale uit jouw instrumenten te halen? Dan staat deze sessie jou op het lijf geschreven.

Brand jouw release 11.00u
Goede muziek maken is één, maar ervoor zorgen dat je gehoord én gezien wordt is twee! Mirjam Sieben neemt dit dilemma onder de loep.

Ableton Live 11: Optimaliseer je liveset  - 11.45u
Wil jij meer uit je live performance halen? DJ en Ableton Certified Trainer Camiel Daamen neemt je mee langs de vele mogelijkheden van Ableton Live 11. 

NFT: Jouw nieuwe verdienmodel?  - 13.15u
Streaming heeft de muziekindustrie gerevolutioneerd en ervoor gezorgd dat muziek oneindig deelbaar is. Is NFT de nieuwste hype om digitaal geld te verdienen met jouw muziek?

Musicmaker Workshop Arrangeren  - 12.30u
Willem Friede is componist/arrangeur voor zijn eigen New Cool Collective en arrangeert voor het Metropole Orkest en vele andere projecten. Hoe doe je dat eigenlijk, arrangeren? Meer informatie over deze workshop elders op Musicmaker.nl.

ZZP: Hoe begin ik ermee - 12.30u
Wil jij als zzp’er beginnen of ben je net als freelancer begonnen in de muziekindustrie? In deze tutorial geeft Raisa Schouten, docent aan de Herman Brood Academie, de beginnende zzp’er een vliegende start! 

Hoe financier je succesvol jouw creatieve idee met geld dat je (nog) niet hebt? - 14.00u
Je hebt een droom, maar lege zakken. Hoe regel je dan het nodige geld om jouw artistieke visie te realiseren?

Hedon Academy: Branding & plannen maken  - 12.30u
Om jezelf te onderscheiden van anderen en om gericht plannen te kunnen maken is het belangrijk dat je ‘branding’ on point is. Daar kan Lois van Wijk van Warner je bij helpen.

Proces vs. product - 11.00u 
Ogenschijnlijk is een goede hit genoeg om een grote following of fanbase aan je te binden en succesvol te zijn, maar welke waarde zit in het proces? Wat levert maken, experimenteren, falen en het gebrek aan de verplichting om te leveren op? Panel met onder anderen Lakshmi.

 

 

zoeken
zoeken