Gearshow Gitaar & Bas op Amsterdam Guitar Heaven - zaterdag 20 november

De nieuwste gitaren, bassen, amps, effecten en meer in de Grote Zaal en Foyer van Q-Factory ers en meer!

Events 16-11-2021 14:11

Amsterdam Guitar Heaven 2021 kan doorgaan, ook met de nieuwe coronamaatregelen, die op 12-11 zijn aangekondigd. Op zaterdag 20 november is het zo ver: Amsterdam Guitar Heaven in Q-Factory Amsterdam: beurs, workshopfestival en avondshow in één, in wat het grootste gitaar- en basevenement in de Benelux gaat worden. Waarom je als gitarist of bassist langs zou moeten komen? Daarvoor hebben we veel goede redenen. Heel veel goede redenen! #agh21

NIEUWS: ondanks de nieuwe coronamaatregelen komen vrijwel alle standhouders naar de gearshow. We hebben wel een paar afzeggingen moeten noteren: standhouders Voerman/Meyer, Mafico, Chicken Picks, Schwung Guitars, Koch/USA en Bass Academy kunnen om uiteenlopende redenen niet naar de beurs komen.

Allereerst: een ticket is heel redelijk geprijsd
en nu te bestellen via Ticketmaster!

Zaterdag 20 november - Q-Factory Amsterdam 
Gearshow Gitaar & Bas 12.00-18.00u
Workshopfestival 13.00-18.00u
Avondshow 19.00-21.15u
PS de avondshow stond eerst aangekondigd voor 20.30u, maar is wegens de nieuwe coronamaatregelen vervroegd naar 19.00 uur. 

WORKSHOPFESTIVAL
En dat er overdag veel fijne workshops van gitaristen en bassisten zijn, weet je misschien al, maar we noemen er toch even een paar op. We hebben prachtige namen gestrikt: Toppers als Manuel Hugas (Candy Dulfer), Kees Lewiszong (Navarone), Tessa Raadman (Eut), Marcel Singor (Kayak), Peter Peskens (Jett Rebel, Jungle By Night) en Rory Ronde (New Cool Collective) komen workshops geven naast nog 16 andere gitaristen en bassisten! 
Lees veel meer over de gitaar- en basworkshops elders op Musicmaker.nl

AVONDSHOW
En vanaf half negen kun je de avondhow bijwonen met het 12 Combustions trio van Leendert Haaksma, met Manuel Hugas op bas, en de Tour door de Tijd band, met Jaimie van Hek op bas. Lees er meer over, klik hier!  


GEARSHOW GITAAR & BAS
Maar laten we het vandaag eens over de gear hebben. Op de Gearshow Gitaar & Bas in de Grote Zaal en Foyer van Q-Factory kunnen de bezoekers de nieuwste bassen, amps, pedalen, software en accessoires zien en uitproberen. Dit is wat de standhouders daar gaan laten zien. 


Bassen
Op basgebied is er Nordstrand bijvoorbeeld, en gaat Ibanez koploos. Het Canadese Godin komt langs en we verwachten de passieve modellen van Sire. Vox bouwt mooie bassen, Cort en Peavey ook, Schecter en FGN komen al regelmatig voorbij in het magazine – en nu dus ook op de beurs. De Sterling by Music Man-bassen zijn razendpopulair en het Zweedse Hagstrom en het Nederlandse The Bace (een basscello!) maken het instrumentgedeelte af.

Elektrische gitaren
Wat betreft elektrische gitaren zijn er van Ibanez bijvoorbeeld de koploze Quest-modellen, maar ook metalgitaren uit de X-serie en de nieuwe betaalbare AZ Essential-modellen. In de stand van Algam zullen verschillende elektrische gitaren te zien zijn van Sterling by Music Man, zoals de Mariposa, de Cutlass superstrats en de signature van John Petrucci, de JP15. Van Sire kun je de Larry Carlton modellen bekijken (foto). Peavey komt met de HP-2 gitaar.

Op de stand van Voerman & Meyer zullen onder meer Vox en Schecter gitaren te zien zijn. Zo kun je de Schecter Nick Johnston Traditional voorzien van zijn signature-elementen zien en de Vox Bobcat V90 Bigsby hollowbody met twee P-90 elementen.

En wat te denken van de Hagstrom Ultramax Special? Deze looker heeft twee humbuckers die gesplitst kunnen worden naar singlecoil met daartussenin een minihumbucker.

Zoek je meer naar een superstrat, dan is de FGN J-Standard Odyssey interessant. Met zijn brown sunburst, Seymour Duncan elementen (waaronder de Pegasus humbucker), compoundradius en Circle Fretting System zal hij heerlijk spelen en heel goed klinken. Dan is er voor de zware riffs de zevensnarige FGN J-Standard Iliad Dark Evolution met zijn witte open pore-afwerking. Hij is voorzien van Fishman Fluence Modern Alnico en Ceramic humbuckers.

Dan kun je nog twee bijzondere gitaren van Cort verwachten, ook voor de zwaardere stijlen. De zevensnarige COKX507MSSDB heeft 24 frets in waaiervorm geplaatst, een vaste brug en ook de Fluence Modern humbuckers van Fishman. De top is van mooi getekend populier.
De X700 Duality is het vlaggenschip van de nieuwe en verbeterde X-serie. Dit model wordt gemaakt van streng geselecteerd hout en heeft pickups van Seymour Duncan.

Akoestische gitaren
Op akoestisch gebied kun je van Ibanez de Advanced Acoustic Dreadnoughts verwachten, alsmede de nieuwe Jon Gomm signaturegitaren met asymmetrische body, helemaal gemaakt om gitaristen aan te spreken die een percussieve stijl van spelen hebben.


En heb je altijd al eens een Lâg HyVibe (foto boven) willen ervaren, dan is dit je kans! Deze bijzondere akoestische gitaren hebben ingebouwde effecten, waaronder galm, delay en chorus. Er is zelfs een looperfunctie. Al deze effecten worden versterkt via het bovenblad. Ook Martin zal aanwezig zijn met gitaren.

Bij Walden is de 500-serie het bekijken waard. Stijlvolle gitaren met een armrest.

Kleinere merken
Er zijn ook een aantal kleinere merken en gitaarbouwers aanwezig. Dejawu maakt handgebouwde gitaren in China die worden afgemonteerd in Nederland. Op dit moment wordt hard gewerkt om drie bijzondere T-Ultimate’s af te bouwen voor Amsterdam Guitar Heaven.

Ook VanderMeij Guitars en Schwung Guitars zijn aanwezig met een stand.  

Versterkers
Een paar producten die op versterkergebied aanwezig zullen zijn: verschillende Marshalls zijn te bewonderen, veelal de kleinere modellen zoals de Studio Vintage Origin 20 en DSL 20. Maar ook een Bluesbreaker combo is er.

Importeur Mafico neemt verschillende versterkers van VHT Amplification mee, waaronder de D-Fifty, een betaalbare top gebaseerd op de Dumble Overdrive Special.

Voor wie een modeler als versterker gebruikt zijn in de stand van The Music Alliance (TMA) de GR Guitar FRFR kabinetten te vinden.

Op versterkergebied zal TMA de nieuwe Acus-reeks One For Street demonstreren: krachtige batterijversterkers met meerdere kanalen en effecten.

Maar er is meer, zeker ook voor bassisten: NUX, Peavey, Blackstar, Markbass, ACUS, AER, Aguilar, Vox en Trace Elliot komen met basversterkers en je kunt de ultralichte baskasten GR Bass uit Italië bespelen en optillen.

Effecten
Effectliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de stand van importeur Face. Wat te denken van de gloednieuwe Dept. 10 pedalen van Blackstar? Buizenoversturingspedalen (boost, overdrive en distortion) met ISF-regelaar en effectloop (foto). Maar ook kun je de J. Rockett Clockwork Echo uitproberen, net als de Beetronics Vezzpa Octave Stinger en Carl Martin Ottowa. Van Walrus Audio zal zeker de Eras 5-state Distortion on display zijn. Pedalen moet je ergens kwijt en daarvoor zijn ook Pedaltrain pedalboards aanwezig.

En van NUX kun je de nieuwe MG-30 vloermodeler uitproberen, net als diverse pedalen en Mighty gitaar- en basversterkers.

Snaren en accessoires
D’Addario
zal zich vooral richten op de nieuwe XS snaren die een extreem dunne coating hebben waardoor ze langer meegaan maar klinken als niet-gecoate snaren. In de stand kun je zowel de XS als XT snaren uitproberen. Ook kan je in de winkel van Keymusic, ook gevestigd in het Q-Factory gebouw, je gitaar gratis laten re-stringen.
In de stand van Algam kan je accessoires en snaren vinden van Dunlop en Ernie Ball.

Als accessoires zijn er de Ultimusician Capo (een capo die je hand niet in de weg zit) en diverse Right Height gitaarbanden van Levy’s Leather. Deze banden kan je in een beweging op de juiste lengte instellen.

EN MEER!
Ableton
is met een aparte ruimte aanwezig, waar ze workshops speciaal gericht op gitaristen en bassisten verzorgen. 

Dit is de volledige lijst van merken die aanwezig zullen zijn op de Gearhow Gitaar & Bas! Ibanez gitaren, bassen en effecten:

Ibanez gitaren, bassen en effecten (w.o. de nieuwe Quest gitaren, zie foto)
Marshall versterkers
Godin gitaren en bassen
Blackstar versterkers en effecten
Martin gitaren
D’Addario 
snaren en accessoires
Sire Marcus Miller bassen
Lâg Guitars gitaren
Breedlove gitaren
Markbass basversterkers
Vox versterkers, gitaren en meer
Sterling by Music Man gitaren en bassen
GR Bass basversterkers
Trace Elliott versterkers
The Bace bas-cello
Sire Larry Carlton gitaren
Aguilar basversterkers
Korg 
effecten en tuners
NUX versterkers en effecten
Ernie Ball snaren en accessoires
Ableton Live software en Push hardware
Acus akoestische gitaarversterkers
Hagstrom gitaren en bassen
Beatbuddy pedalen
Cort gitaren en bassen
Lanikai ukeleles
Walrus Audio effecten
Alhambra gitaren
AER versterkers
Source Audio effecten
Ultimusician accessoires
Beetronics Effects
Levy’s Leather gitaarbanden
Dejawu gitaren
Dunlop accessoires
Flat5
 gitaren
Schecter gitaren en bassen
Walden gitaren   
Pedaltrain pedalboards
Peavey 
versterkers
Seagull gitaren
Artesano klassieke gitaren
Ultimate Support statieven
FGN Guitars gitaren en bassen
VHT versterkers
Recording King gitaren
VanderMeij Guitars
J.Rockett Effects
Hercules
 statieven
Chicken Picks plectrums
Music Nomad accessoires
Boveda accessoires

Jams en D'Addario Re-string event bij Keymusic
In het pand van Q-Factory zijn twee winkels van Keymusic gevestigd. Natuurlijk zijn die tijdens Amsterdam Guitar Heaven ook open om er een kijkje te nemen, maar bovendien hebben ze in de winkel op de begane grond van Q-Factory een podium waar doorlopend jams plaatsvinden.
In samenwerking met D’Addario organiseert Keymusic bovendien een Re-string Day: laat je gitaar gratis van een nieuw setje snaren voorzien! Informatie op de sites van Gitarist en Keymusic.

Q-Café
Het Q-Café van Q-Factory is de hele dag geopend en zal tussen afloop van het dagprogramma en start van het avondprogramma een speciale Amsterdam Guitar Heaven maaltijd op het menu hebben staan. Reserveren kan door een mail te sturen naar horeca@q-factory-amsterdam.nl of telefonisch via 020-7606 789.

Zaterdag 20 november - Amsterdam Guitar Heaven 
12.00-18.00 uur Gearshow Gitaar & Bas en Workshopfestival
19.00-21.15u uur Avondshow met Leendert Haaksma's 12 Combustions & Tour door de Tijd concert
Q-Factory, Atlantisplein 1, Amsterdam

Tickets via Ticketmaster.nl:
Dagticket
 'Gearshow Gitaar & Bas + Workshopfestival' € 10,-
Avondshow 'Leendert Haaksma + Tour door de Tijd band' € 10,-
Combiticket 'Gearshow + Workshopfestival + Avondshow' € 15,-
Studenten krijgen 50% korting.
* Ticketprijs inclusief servicekosten en betalingskosten.
* Toegang is met coronatoegangspas vanaf 13 jaar
* We volgen vanzelfsprekend alle coronamaatregelen die gelden op 20-11.
Ga naar ticketmaster.nl of q-factory-amsterdam.nlgitarist.nldebassist.nl of musicmaker.nl om je ticket te bestellen. 

#agh21

Q-Factory, Atlantisplein1, Amsterdam is makkelijk bereikbaar met de auto vanaf de A10-ring (parkeren in parkeergarage Oostpoort, ingang Polderweg, uitgang Atlantisplein), met de trein Station Muiderpoort  (5 minuten lopen). 

We organiseren deze dag samen met onze collega’s van Gitarist, Musicmaker, Guitar Matrix, Stichting Output, en Gitaarschool Nederland.

 

zoeken
zoeken