Musicmaker presenteert op No Man's Land workshop arrangeren met Willem Friede

Volleidg programma muzikantenconferentie No Man's Land 22-24 november bekendgemaakt

Events 07-11-2021 16:11

Vorig jaar was de online versie van No Man’s Land een groot succes. Reden voor de organisatie om die aanpak dit jaar door te zetten. Op 22 en 23 november zijn er twee compacte avondprogramma’s, en op woensdag 24 november verdieping van het thema (dit jaar: Authenticiteit als norm) tijdens een ochtend- en middagprogramma, met onder meer panelsessies, zo’n 40 crash courses, spreekuren en showcases, het Musicmaker Demopanel en de Musicmaker Workshop Arrangeren met Willem Friede.


Hij is componist-arrangeur van zijn eigen New Cool Collective en arrangeert voor het Metropole Orkest en grote projecten als de Opening van de Uitmarkt. Hoe doe je dat, arrangeren? In deze workshop demonstreert Willem Friede hoe hij voor de opening van de Uitmarkt de blazerspartijen van Gewoon je Maat van Wies zo goed mogelijk liet aansluiten op het karakter van de song. ‘Arrangeren doe je al als twee gitaristen hun partijen verdelen.‘ Ook laat hij zien hoe hij de partijen voor Tim Knol en Matt Bianco arrangeerde. Een workshop boordevol tips hoe jij het arrangeren zelf kan gaan aanpakken!

Uitzending Workshop Arrangeren 
Dit alles en nog veel meer legt Willem Friede uit in de videoworkshop voor No Man’s Land, die uitgezonden wordt op woensdag 24 november, van 12.30-13.30 uur. Later zal de video ook beschikbaar gesteld worden op ons YouTube-kanaal Aquarium Sessions en op Musicmaker.nl.

Woensdag 24 november, 12.30-13.30 uur: Musicmaker Workshop Arrangeren met Willem Friede
EnterNoMansLand.nl  (passepartout-ticket No Man’s Land € 25,-)

No Man’s Land | De Conferentie
22-23-24 november 2021
Wat kun je verwachten? Meer dan 40 crash courses, panelgesprekken, inspiratiesessies en showcases (live vanuit TivoliVredenburg) zijn te volgen via vijf kanalen. Drie dagen lang biedt het programma interactie met artiesten, muziekprofessionals en beleidsmakers via live Q&A’s, een-op-een sessies en de chat. Er is een item over geld verdienen met NFT, een soundworkshop met Niels Broos, hoe bouw je een digitale liveset met Ableton, en nog veel meer. Dit alles vind je verdeeld over maar liefst vijf kanalen, waaronder het hoofdkanaal dat live vanuit Cloud Nine in TivoliVredenburg wordt uitgezonden.

Musicmaker Demopanel: Feedback op je creatie
maandag 22 november - 20:30-21:15u
Dit jaar kun je terecht bij twee verschillende Musicmaker Demopanels! Zoek je naar frisse input op je track? Of zit je vast in je creatieve proces en wil je input van experts? Upload dan jouw creatie! Dit hoeft dus niet per se een afgerond liedje te zijn. Of pitch je single! Tijdens deze livesessie worden de inzendingen willekeurig gekozen en besproken door een panels van ervaren muziekindustrieprofessionals, waaronder Chris Dekker van Musicmaker, Cato van Dijck en Jairzinho. Waarop wil jij feedback?
Stuur nu je demo in! 

Op 22 en 23 november zie je hoe conferentiehosts Jennifer Muntslag en Imke Loeffen de verhoudingen tussen het kunstvakonderwijs en de muziekindustrie onder de loep nemen in de tweedelige reportage Tweestrijd in originaliteit, waarbij ze o.a. in gesprek gaan met Paul Sinha, Clean Pete, LIONSTORM en Nana Adjoa. Vervolgens trappen de hosts op 24 november de conferentie af met Jeroen Bartelse, Johan Fretz en LAKSHMI tijdens de themasessie.


Actualiteit als vertrekpunt
Makers bekritiseren, vertegenwoordigen, innoveren, zoeken en verleggen grenzen. Daarom agendeert No Man’s Land verschillende actuele topics waarvan wij geloven dat ze aandacht verdienen.

Zo gaan tijdens Open boek of achter gesloten doek o.a. King Faisel, Shishani en Abel van Gijlswijk in gesprek over wat uit je persoonlijke leven je als artiest wél en niet deelt met je publiek en welk effect dit kan hebben op je gezondheid.

In Tussen kunst en cancelcultuur gaan o.a. Raja Felgata en Insayno op zoek naar de gezonde balans tussen cancelcultuur en compromisloze kunst, en zowel in de reportage Representin’ realness.

Vrouwen in hiphop als in het live-panel
Vrouwen in hiphop wordt de huidige positie van vrouwen in dit muziekgenre onder de loep genomen door o.a. Beckie, Kim Dankoor en Tiziana Mulier.

Online ontmoeten, discussiëren en advies inwinnen
Via EnterNoMansLand.nl ontmoeten we elkaar online, waar we op een laagdrempelige manier met elkaar het gesprek aangaan. Bezoekers kunnen vragen stellen aan Jeangu Macrooy of het gesprek aangaan met Joris Postulart over NFT’s. Ook staan dit jaar meer dan 20 professionals paraat tijdens Het Spreekuur met wie je een-op-een in gesprek kan.

Aan het eind van de conferentie wordt bekendgemaakt welke Utrechtse makers een toekenning krijgen op hun aanvraag bij het Steunfonds Talentvolle Makers. Met een financiële bijdrage tussen de €1.000 en €10.000 wordt hun ontwikkeling gestimuleerd door de provincie Utrecht.

Aanvullend heeft No Man’s Land samen met de Muzikantendag en Popronde 22 t/m 28 november uitgeroepen tot de Week van het Nederlands Poptalent. In deze week zetten wij, samen met popkoepels en mediapartners, poptalent in de spotlight.

Een ticket voor No Man’s Land geeft een gelimiteerd aantal bezoekers óók toegang de Muzikantendag en het Popronde Eindfeest op 27 november!

Bestel je tickets en bekijk het volledige programma van No Man’s Land 2021 op EnterNoMansLand.nl.

Check hier alle programma-items

En vergeet niet je ticket te boeken

Musicmaker is partner van No Man’s Land.
Check het volledige programma op EnterNoMansLand.nl
Tickets € 25,-

zoeken
zoeken