Podcast Geluidsdruk - alle afleveringen!

Nieuwste aflevering: Guus van Tiem en Joey Pechler

Events 19-03-2020 12:03

Geluidsdruk is de naam van de podcast die journalist/muzikant Stefan Kollee en componist/songwriter Daan van Haren opgezet hebben. Musicmaker is partner van dit mooie initiatief. De naam is niet toevallig gekozen, want minder vaak besproken kanten van het muzikantenbestaan komen aan bod: hoe ga je om met alle soorten druk waar je als muzikant mee te maken krijgt?

Geluidsdruk wordt gemaakt door muzikanten, met muzikanten en voor muzikanten! Ontspannen en daardoor onthullende gesprekken over alle bobbels en overwinningen die je op het grillige pad van het muzikantenbestaan tegenkomt. In Geluidsdruk hoor je persoonlijke tips, krijg je een psychologische inkijkje in het muzikantenbrein en hoor je vooral ook leuke anekdotes. 


Aflevering #10 Extra: André Dodde en Thijs Schreeven
In deze extra aflevering van Geluidsdruk Podcast hoor je André Dodde (hoofdredacteur Musicmaker Magazine) en Thijs Schreeven (eigenaar Schreeven Muziekinstrumenten) over de impact die de coronacrisis op hun werkzaamheden heeft.

André runt een muzikantenmagazine in quarantaine en Thijs heeft zijn instrumentenwinkel volgens de RIVM-richtlijnen ingericht. De heren geven tips en een bijzonder inkijkje in hun werkzaamheden in tijden van het coronavirus.


Aflevering #10: coronacrisis

In de tiende aflevering van Geluidsdruk Podcast hoor je Loes Wijnhoven (Clean Pete), Rocco Ostermann (Donnerwetter, De Niemanders), Merijn van Haren (Navarone) en Marijn de Valk (programmeur Luxor Live) over de gevolgen van de coronacrisis voor hen en hoe zij hiermee omgaan.
De concertagenda's zijn leeg, dus hoe brengen deze doorgaans drukbezette muzikanten nu de dag door en hoe wapenen ze zich mentaal tegen de coronacrisis? Je hoort het allemaal in deze coronaspecial van Geluidsdruk Podcast.


Aflevering #9 Guus van Tiem en Joey Pechler van Paracetamøl

In de negende aflevering van Geluidsdruk Podcast hoor je Guus van Tiem en Joey Pechler van Paracetamøl. Deze Arnhems/Nijmeegse punkband werkte zich het afgelopen jaar een slag in de rondte. Een overvolle agenda met vele Popronde-shows en Noorderslag werd de band bijna teveel.
Drummer Guus en zanger/gitarist Joey vertellen openhartig over het drukke jaar wat achter hen ligt en over wat er komen gaat: een debuutalbum. Een gesprek over drukte, energie-management, regelzaken en elkaar jennen om het beste in elkaar naar boven te halen.

 

Aflevering #8 Lucky Fonz III
Lucky Fonz III maakt ruim vijftien jaar muziek, maar niet zonder kleerscheuren. De successen als songwriter staan in contrast met de depressies die hij doormaakte. De afgelopen jaren werkt hij actief aan zijn mentale gezondheid en dat werpt zijn vruchten af.

In deze achtste aflevering van Geluidsdruk hoor je Lucky Fonz III over de helende kracht van muziek, het leven als popmuzikant én theatermaker, zijn nieuwe voorstelling Buiten De Lijnen en hoe hij stress en depressies te lijf gaat.

Aflevering #7 Marike Jager
In de zevende aflevering van Geluidsdruk spreken Daan en Stefan met zangeres en gitarist Marike Jager. Onder haar eigen naam bracht ze vijf studio-albums uit, waaronder de meest recente plaat Hey Are You OK.
Marike Jager maakt ruim vijftien jaar muziek, maar echt muzikant heeft ze zich nooit durven noemen. En dat terwijl ze de Grote Prijs van Nederland won, op Lowlands speelde en een eigen label beheert (Morning Coffee Records). De afgelopen jaren staat haar leven naast het muziekmaken in het teken van haar drie kinderen.
Je hoort in Geluidsdruk Podcast hoe Marike haar leven als als moeder en muzikant in balans houdt en hoe de kinderen haar inspireren tot het maken van nieuwe muziek.


Aflevering #6 Anne Soldaat
Anne Soldaat maakte furore met de band Daryll-Ann, als solo-artiest en als rechterhand van Tim Knol. Met zo’n dertig jaar podiumervaring kent hij het klappen van de zweep. In zowel de goede als de kwade zin van het woord. Met Daryll-Ann had hij een succesvolle carrière, maar het turbulente muzikantenleven bezorgde hem ook de ziekte van Ménière waardoor Anne halfdoof werd. Afgelopen jaar maakte Anne Soldaat met Yorick van Norden de muziekvoorstelling Unsung Heroes waarin artiesten geëerd worden die het verdienen om niet vergeten te worden. Op dit moment legt hij de laatste hand aan zijn nieuwe solo-album.Aflevering #5 Robin Bornemann


 

Aflevering #4 Mark Lohmann (Moon Moon Moon)

In de vierde aflevering van Geluidsdruk Podcast spreken Daan en Stefan met Mark Lohmann, beter bekend als het brein achter Moon Moon Moon. Onder deze noemer maakt Mark muziek, games, comics en video's. In deze podcast hoor je hoe Mark al deze ballen in de lucht houdt en hoe hij er af en toe eentje bewust laat vallen.

Sinds zijn tienerjaren is Mark bezig met tekenen, games maken en muziekmaken. In 2017 en 2018 deed Moon Moon Moon mee aan Popronde Nederland. Het rondreizende muziekfestival voor muzikaal talent. Daan en Stefan spreken met Mark over de druk die deelname aan dit festival meebrengt en hoe je je mannetje blijft staan als artiest zonder gebukt te gaan onder druk.

Veel luisterplezier: 

 

Aflevering #3 Rocco Ostermann (Donnerwetter)

In de derde aflevering van Geluidsdruk Podcast spreken Daan en Stefan met Rocco Ostermann, beter bekend als frontman en gitarist van Donnerwetter. In deze podcast hoor je Rocco openhartig over ce lol van het muzikantenleven,zijn samenwerking met bandkompaan Wout Kemkens, maar gaat het ook over de fysieke, psychologische en financiële ongemakken die soms om de hoek komen kijken.

Rocco leek als tiener aanvankelijk profkeeper te worden, maar tijdens zijn proftijd bij De Graafschap kreeg hij een ongeluk met zijn hand. De voetballerij was voorbij en hij pakte de gitaar op. Vervolgens won hij een Musicmaker Award voor Beste Gitarist, speelde hij met Magic Fish op Pinkpop en stond hij de afgelopen jaren met Donnerwetter in de Nederlandse poppodia. Rocco is tevens actief als gitarist van Shaking Godspeed, eert Johnny Cash met een tribute, schrijft kinderboeken, maakt een voorstelling over 75 jaar bevrijding in zijn geboortedorp Dinxperlo en is op dit moment bezig met het 'bajesproject' De Niemanders waar hij een album maakt met gedetineerden.

Veel luisterplezier: 

Aflevering #2 Loes Wijnhoven (Clean Pete)

In de tweede aflevering van Geluidsdruk Podcast spreken Daan en Stefan met Loes Wijnhoven, beter bekend als een van de twee frontvrouwen van Clean Pete. Met Loes wordt er gesproken over het maken van kerstalbums, het tourleven wat je kan opbreken en hoe het is om met je tweelingzus in een band te zitten.

Op 15 november presenteerde Clean Pete haar eigenzinnige en grootse kerstalbum 'Gloria'. Dit album wordt op zaterdag 21 december en zondag 22 december live ten gehore gebracht tijdens de Clean Pete Kerstshows in Doornroosje en TivoliVredenburg.

 

Aflevering #1 Merijn Van Haren (Navarone)

In de eerste aflevering van Geluidsdruk Podcast spreken Daan en Stefan met Merijn van Haren, zanger en frontman van rockband Navarone en wordt er ingegaan op het succes na The Voice Of Holland en wat de term ‘succesvol’ voor hem en Navarone betekent.

Veel luisterplezier:  


Aflevering #0 Introductie Geluidsdruk

In aflevering #0 nemen wij (Daan van Haren en Stefan Kollee) je mee in het ontstaan van de podcast Geluidsdruk.

Veel luisterplezier: 

 

zoeken
zoeken