Bijkletsen met Barry Hay

Bijkletsen met Barry Hay

Over het nieuwe album, het leven en muziek

Golden Earring-zanger en Neerlands meest bonafide rockster Barry Hay en JB Meijers, producer en onder meer gitarist van The Common Linnets, ontmoetten elkaar tijdens de opnames van een tv-programma. H.....meer »»

Tos Amp Wizard Nieuwenhuizen

Op tour met dronemachine Sunn O)))

Het Amerikaanse Sunn O))) staat, zonder drummer, maar met een muur aan oude buizenversterkers, garant voor een intense sonische ervaring. De unieke aanpak heeft de band een ware cultstatus opgeleverd.....meer »»

Eastwood Rivolta Combinata Bass VII

Eastwood brengt nieuwe bas uit.

Eastwood is een bedrijf dat onder meer gitaren en bassen maakt die er totaal anders uit zien dan de gevestigde merken. Diverse bassen zijn al in de Bassist voorbij gekomen en werden gezien als leuke a.....meer »»

Release van de week: Taylor Hawkins & The Coattail Riders - Get The Money

Vandaag verschenen: 8 november 2019

Het derde album alweer van de band rond Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins. Volgens velen – waaronder vader en zoon Taylor (Roger & Rufus) – is hij het vleesgeworden archetype van de rockdrummer,.....meer »»

G&L Fallout

De eerste short scale van G&L - ontworpen door Leo!

In aanloop naar de NAMM in januari, komt G&L met een geheel nieuwe bas. De Fallout is short scale en voorzien van racestrepen. Iedere muzikant weet natuurlijk dat instrumenten met racestrepen harder g.....meer »»

Roland gaat geen analoge re-issue's maken van de Jupiter-8 of TR-808

'Never chase a ghost'

Fans van Roland's analoge machines hoeven niet langer te hopen. Roland maakt officieel bekend dat ze geen analoge re-issue van de Jupiter-8 of TR-808 gaan maken......meer »»

Fender vernieuwt met de American Ultra serie

Nieuwe halsprofielen, compoundradius toetsen, noiseless pickups: veel ging er op de schop

Fender lanceert vandaag de American Ultra Series, een in de VS gebouwde premium lijn die de 2016 American Elite serie vervangt en een grote hoeveelheid eigentijdse features biedt. De nieuwe reeks best.....meer »»

Synthsounds uit een minipedaal

Mooer Audio lanceert het compacte E7 Synthpedaal voor gitaar

De naam verwijst er al naar: dit pedaal heeft zeven verschillende analoge syntheffecten en biedt de mogelijkheid om zeven instellingen op te slaan......meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken