aanmelden
Fender vernieuwt met de American Ultra serie
Nieuwe halsprofielen, compoundradius toetsen, noiseless pickups: veel ging er op de schop
Merknieuws 05-11-2019 16:13
Fender lanceert vandaag de American Ultra Series, een in de VS gebouwde premium lijn die de 2016 American Elite serie vervangt en een grote hoeveelheid eigentijdse features biedt. De nieuwe reeks bestaat uit een Stratocaster, Stratocaster HSS, Telecaster, Jazzmaster, Precision Bass, Jazz Bass en Jazz Bass V.

Fender beschrijft de American Ultra serie als "de meest geavanceerde moderne" elektrische gitaren in zijn catalogus. Er zijn en aantal ingrijpende wijzigingen doorgevoerd om de speelbaarheid en prestaties te verbeteren.

Zo is er een nieuw D-halsprofiel en zijn er verbeterde compoundradius toetsen met "extreem afgeronde randen", gladde zijdeglans halzen, sterk afgeschuinde hals-bodyverbindingen, treble-bleed circuits en noiseless pickups voor alle modellen in de serie. Het stelpunt voor de halspen is weer naar de kop verplaatst en de bodycontouren zijn herzien voor nog meer speelcomfort.

American Ultra Stratocaster Plasma Red Burst

Nieuw zijn ook de Ultra Noiseless Vintage pickups, die, zoals de naam al doet vermoeden, old school Fender singlecoilgeluiden bieden zonder bijgeluiden, en de Ultra Noiseless Hot pickups, die met hun krachtigere signaal versterkers harder laten werken en goed inzetbaar zijn voor overstuurde stijlen.

De American Ultra Series Stratocaster HSS is de eerste Fender met de Double Tap Humbucker, die overwonden is zodat het pickupvolume is afgestemd op de midden- en halssinglecoil bij gebruik van de coilsplit - een klein ding dat een groot verschil maakt.

American Ultra Telecaster Texas Tea

De Precision en Jazz Bass hebben nu een HiMass brug, die volgens Fender "serieuze sustain, nauwkeurige intonatie en zeer grote stemmingsstabiliteit" biedt plus een opnieuw ontworpen preamp met een driebands boost/cut EQ en schakelbaar actief/passiefcircuit.

En natuurlijk zou er geen enkele nieuwe serie compleet zijn zonder een paar nieuwe kleuren. De modellen van de American Ultra serie zijn verkrijgbaar in Cobra Blue, Mocha Burst, Texas Tea, Arctic Pearl, Aged Natural, Plasma Red Burst en Ultraburst. Klinkt goed, ziet er cool uit!

American Ultra Precision Bass Artic Pearl

Binnenkort in Gitarist meer details over de verschillende modellen. Meer info vind je natuurlijk ook bij Fender. Als voorproefje zie je in de video de American Ultra Series Stratocaster HSS in actie, in Cobra Blue.