aanmelden
G&L Fallout
De eerste short scale van G&L - ontworpen door Leo!
Muzieknieuws 06-11-2019 12:02
In aanloop naar de NAMM in januari, komt G&L met een geheel nieuwe bas. De Fallout is short scale en voorzien van racestrepen. Iedere muzikant weet natuurlijk dat instrumenten met racestrepen harder gaan en beter zijn!

Short scales zijn in, Fender heeft momenteel een stuk of vijf varianten op de Mustang en steeds meer merken springen in op de hype. In januari lanceerde Music Man zelfs een short scale StingRay.

Voor het eerst in de geschiedenis heeft G&L - het derde merk van Leo Fender - ook een short scale bas in het modelgamma. Deze Fallout is gebaseerd op de gitaarvariant, die al een jaar of zes verkrijgbaar is - en het is voorlopig alleen als Amerikaans model vergelijkbaar; het zou ons niet verbazen als er bij succes een beter betaalbaar Tribute-model komt. Een leuk feitje is dat de Fallout gebaseerd is op de SC-2-gitaar uit de vroege jaren '80 en dat is een ontwerp van Leo Fender. Dit is dus de eerste nieuwe Leo-bas sinds jaren!De 'launch edition' van de 30" bas heeft een G&L Magnetic Field Design humbucker, bediend door een 3-positie mini–kantelschakelaaar voor parallel/split/OMG modi – net als een L-1000 – waardoor je diverse geluiden onder je vingers of plectrum krijgt.

De OMG-positie brengt het element in serie, waarbij een .1uF-weerstand het hoog weghaalt. Serie geeft sowieso wat meer volume, door de afname van hoog lijken de lage tonen extra aanwezig: OMG dus!

De bas heeft een elzen body, een geschroefde esdoorn hals en een palissander toets. Het heeft de G&L Saddle-Lock-brug, Custom G&L Ultra Lite stemmechanieken en La Bella Nickel Roundwound short scale snaren.De Fallout Bass is verkrijgbaar in drie kleuren, die allen zijn voorzien van de Competition Stripes die we ook van de Fender Mustang kennen: British Racing Green, Miami Blue en Racing Yellow. Net als sommige vroege Mustangs is de kop in kleur meegespoten. We hopen dat de bas na de Launch Edition met deze strepen tee koop blijft.G&L-website
Algam Benelux