aanmelden
Access All Areas bij Within Temptation
Een sfeer- en gearverslag van Nederlands bekendste metalband
Muzieknieuws 05-01-2019 07:01
Within Temptation is na een wankele periode weer een druk tourende band. Ook in 2018 was het flink raak. Musicmaker mocht op visite komen in AFAS Live, Amsterdam voor een sfeer- en gearverslag. Het volledige 'backstage report' is te vinden in de nieuwe editie van Musicmaker (462, januari/februari 2019). Hier krijg je alvast een voorproefje!

Op 23 en 24 november 2018 speelde Within Temptation twee spectaculaire shows in AFAS Live, Amsterdam. Musicmaker mocht voorafgaand aan het optreden van de eerste show een Access All Areas-verslag maken en was welkom vanaf de soundcheck. En dus snuffelden we in de gegeven tijd vol enthousiasme op, om, naast en achter het podium!


Vanaf dit 'ruimtestation' is front of house-geluidsman Dennis Ali baas over het zaalgeluid van Within Temptation.


Fans met VIP-kaartje mogen de soundcheck bijwonen...


...want ja, zo'n soundcheck is natuurlijk een mysterieuze bedoening!


Zo'n laatste repetitie levert in elk geval sfeervolle plaatjes op. Hier zie je een geconcentreerde Martijn Spierenburg.


Na de soundcheck krijgen de VIP-fans ook nog een handtekening van alle bandleden, hier zet slagwerker Mike Coolen gretig de zijne.


Nu het podium leeg is - en terwijl voorprogramma Ego Kill Talent staat te wachten op zijn beurt voor de soundcheck - krijgt Musicmaker een rondleiding op het podium. Hier zie je de zijkant van het AFAS Live-podium, met aanzicht op Mike Coolens drumstel en de trap naar het speelveld.


Het 'zichtveld' van drummer Mike tijdens liveshows (nu nog enkel een blik op felle lampen en een lege zaal/tribune).


Gitaristen Ruud Jolie en Stefan Helleblad hebben elk een eigen Kemper Profiling Amplifier Head: voor hen de meest consistente en dus gebruiksvriendelijkste gitaarversterker(simulator). Er staan ook nog twee reserve-Kempers op de planken.


Bassist Jeroen van Veen speelt het liefst met vijf snaren. Hier zie je zijn fraai blauwe Spector Legend 5.


Jeroens bassignaal gaat via dit Two Tones Torpedo C.A.B.-kabinetsimulatorpedaal naar de direct input (DI) van de zaalmonitoren. Deze zorgt voor een 'extra smerige grom'.


Martijns toetsenterritorium: met de Roland FA-06- en FA-08-keyboards (die inmiddels gedekt staan opgesteld achter de rode backdrop van voorprogramma Ego Kill Talent).


Achter de schermen leren we dat zangeres Sharon den Adel een privékleedkamer heeft.


's Avonds staan de bandleden weer gebroederlijk met z'n allen op het podium voor een spectaculaire show!


Gitarist Stefan (l) en bassist Jeroen zitten er lekker in.


Ook Ruud Jolie - hier met zijn custom achtsnarige Mayones - heeft het naar zijn zin!


En Sharon lijkt hier zelfs bijna te zeggen: 'Kom maar door met die volgende tournee!'

Ruud Jolie is een fanatiek vlogger en filmde ook delen van ons bezoek . Check hier zijn eigen vermakelijke achter-de-schermenvideo (spot uw nederige verslaggevers!): 

Tekst: Patrick Lamberts
Fotografie: Kim Balster

Het volledige sfeer- en gearverslag met Within Temptation lezen en heel veel andere interessante artikelen voor muzikanten doorspitten? Bestel Musicmaker #462, januari/februari 2019 (tot 14 februari zonder verzendkosten én zonder verplichtingen) hier!