Release van de week: Alfa Mist - Variables

Release van de week: Alfa Mist - Variables

Vandaag verschenen: 21 april 2023

Variables is het nieuwe album van producer-toetsenist Alfa Mist, epigoon van de hippe Londense jazzscene. Zoals altijd schiet zijn muziek alle kanten op: van hiphop naar soul, van jazz naar r&b. .....meer »»

Release van de week: néomí - after

Vandaag verschenen: 14 april 2023

De Surinaams-Nederlandse singer-songwriter néomí bracht vorig jaar haar EP 'before' uit. Vandaag komt de vervolg-ep 'after' uit. De twee EP's zijn nu ook samengevoegd op een 12" vinyl omdat ze gesch.....meer »»

Doe je mee aan ons lezersonderzoek?

Wat vind jij van ons magazine en van onze andere kanalen? Daar zijn wij benieuwd naar. Klik op de link voor een korte vragenlijst:.....meer »»

Bridge Guitar Festival Eindhoven - van 10 tot en met 14 mei

Meer dan 50 concerten, een gitaarbeurs en workshops

Het Bridge Guitar Festival. Dat is een ongelofelijke hoeveelheid gitaarevenementen in 5 dagen in mei: meer dan 50 concerten, een tiental workshops, een gitaarbeurs en nog veel meer. Op allerlei locati.....meer »»

Release van de week: Teun Creemers - Naamu

Vandaag verschenen: 7 april 2023

Bassist Teun Creemers heeft de crème de la crème van de Malinese muziekwereld gevraagd mee te werken aan zijn nieuwe album Naamu, ondersteund door fantastische drummers, percussionisten en blazers u.....meer »»

Verdienen met auteursrechten en naburige rechten

De belangrijke basis uitgelegd in video's

'Wat kun je als auteur of muzikant nou eigenlijk verdienen?' Die vraag stellen we in de huidige editie van Musicmaker en we doken in de mysterieuze wereld van auteursrechten, mechanische rechten en na.....meer »»

The Vices geven elkaar de ruimte

Méér interview en de beste video's

Floris van Luijtelaar - frontman van The Vices - was net terug uit de VS om de dag erna weer naar Londen te vliegen voor een show. Tussendoor nam hij met een lichte jetlag tijd voor Musicmaker om ons .....meer »»

De soundtrack bij hét ParHasard bandinterview

Ongerept en live

'Niet spelen is ook spelen,' vindt ParHasard en wat de band daar mee bedoelt, lees je in het 4-pagina lange bandinterview dat we afnamen tijdens ESNS, eerder dit jaar. Sla het magazine open, lees het .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken