Release van de Week: Wilco - Ode To Joy

Release van de Week: Wilco - Ode To Joy

Vandaag verschenen - 4 oktober 2019

Wilco bestaat alweer een jaartje of 25, maar weet zich als geen ander telkens te blijven vernieuwen. Dat heeft de band, die zijn inspiratie grotendeels haalt uit Amerikaanse rootsmuziek, een zeer trou.....meer »»

Aquarium Sessions met Will & The People

Video's nu uit - Interview in komende editie Musicmaker

Onze redactie houdt kantoor in muziekmakerscentrum Q-Factory in Amsterdam. Hier bevindt zich ook een kleine ruimte die vanwege zijn grote ramen bekend staat als ‘het aquarium’. Daar maken we onze .....meer »»

John Patitucci ontvangt Lifetime Achievement Award

Virtuoze bassist neemt prijs in ontvangst.

John Patitucci geldt als één van de meest toonaangevende bassisten op het gebied van jazz en fusion. Zowel op de basgitaar als contrabas heeft hij jarenlang artiesten begeleidt en een solide carriè.....meer »»

Hoe neemt Pete Thorn toch zijn Youtube songs op?

Hij demonstreerde het bij The Fellowship Of Acoustics

Op zaterdagmiddag 21 september maakte Pete Thorn, sessie-gitarist en Youtube-gitaarfenomeen zijn opwachting bij The Fellowship Of Acoustics in Dedemsvaart . Voor een goed gevulde zaal gaf hij een twee.....meer »»

Release van de Week: The Analogues - Abbey Road

Vandaag verschenen - 27 september 2019

The Analogues maken er een kunst van om The Beatles tot in detail na te spelen. Is er in een nummer één klap van een belletje nodig? Muzikaal brein en bassist Bart van Poppel reist desnoods per ezel.....meer »»

Reverb Drummachines The Complete Collection

Alle sounds en patterns van 53 drummachines gratis

Reverb is een bedrijf dat via hun website allerlei apparatuur verkoopt. Nu geven ze echter een heel groot pakket aan samples van maar liefst 50 drummachines weg .....meer »»

Cites-regulering voor palissander verdwijnt

Palissander - rosewood - van de rode lijst voor instrumenten

Palissander – rosewood dus – staat niet meer op de rode lijst van CITES. Speciaal voor muziekinstrumenten is er een uitzondering gemaakt, die per direct ingaat. Dit scheelt ontzettend veel kosten .....meer »»

My Baby wint Gouden Notekraker 2019

Collega-muzikanten roemen de live-prestaties van het eclectische rocktrio

Mede dankzij talloze tournees en bijzondere shows heeft rocktrio My Baby op dinsdagavond 24 september 2019 de Gouden Notekraker 2019 in ontvangst mogen nemen. De Gouden Notenkraker wordt jaarlijks uit.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken