Release van de week: Jett Rebel - Live Forever

Release van de week: Jett Rebel - Live Forever

Vandaag verschenen - 29 november 2019

Jett Rebel kent vele gedaanten. Het afgelopen festivalseizoen heeft hij zich in trioformatie op de festivals gestort, en het beste uit de live-opnames die hij maakte zijn nu vastgelegd op Live Forever.....meer »»

Win! Kaarten voor Popronde Eindfeest

30 november, Melkweg Amsterdam

Wil jij komende zaterdag, 30 november, naar het grote Popronde eindfeest in De Melkweg in Amsterdam? Musicmaker is partner van Popronde en wij geven 2x2 kaarten weg t.w.v. 30 euro! .....meer »»

Altin Gun genomineerd voor Grammy Award

Interview met percussionist Gino Groeneveld

Het is een goed jaar voor Nederlandse muziek, afgaande op Grammy-nominaties. Maar liefst zes nominaties voor deze prestigieuze muziekprijs gaan er dit jaar naar Nederlandse acts, artiesten, producers .....meer »»

Release van de week: BRUUT! & Anton Goudsmit - Go Surfing!

Vandaag verschenen: 22 november 2019

BRUUT! ken je misschien al vanwege de perfecte herenkostuums, maar hopelijk vooral van hun dansbare jazz/r&b waarmee ze elke tent op de kop zetten. Samen met de dwarse gitaarheld Anton Goudsmit storte.....meer »»

Grammy-nominaties voor Altin Gun, Metropole Orkest, Young Kio, Roselilah en Freek van Workum

Diverse Nederlandse artiesten en producers genomineerd - 26 januari volgt de uitreiking

Afgelopen week was trompettiste Maite Hontele in Las Vegas als genomineerde voor een Latin Grammy. Ze won 'm niet. Op 26 januari 2020 zijn er nieuwe kansen voor Nederlandse bands, muzikanten en produc.....meer »»

Release van de week: Kensington - Time

Vandaag verschenen: 15 november 2019

Een nieuwe plaat van de stadionrockers Kensington. Houden de mannen uit Utrecht vast aan hun succesvolle koers of slaan ze een nieuwe weg in? De band verklaart zelf op het nieuwe album Time terug te z.....meer »»

Maite Hontele grijpt net naast een Latin Grammy - Rosalia wint vijf Grammy's

Hoofdprijs voor Rosalia op uitreiking in Las Vegas 14 november 2019

Het gebeurt niet vaak dat een Nederlandse muzikant genomineerd is voor een Grammy. Trompettiste Maite Hontelé was gisterenavond een van de vijf genomineerden voor een Latin Grammy in de categorie Bes.....meer »»

De grote Nederlandse Popronde-enquete!

Realiteit en dromen van een nieuwe generatie muzikanten

Als partner van de Popronde hield Musicmaker een zeer uitgebreide enquete onder Popronde-deelnemers. Deze zeer interessante kennismaking met de nieuwe garde aan aanstormend muzikaal talent publiceerde.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken