Roland Juno-X

Roland Juno-X

Zen Core nostalgie

Jupiter en Juno zijn belangrijke namen uit Roland's analoge geschiedenis. Van de Jupiter is er al langere tijd een digitale opvolger, nu is het de beurt aan de Juno-X.....meer »»

Klimaat: de muziekwereld slaat alarm

Maak kennis met Music Declares Emergency Nederland

Afgelopen vrijdag was het Earth Day, een van de driehonderdvijfenzestig dagen die alarm moeten slaan over de noodsituatie van het klimaat. Ook de muziekwereld laat van zich horen. De internationale or.....meer »»

IM Henny Vrienten

Een grootheid is niet meer

Op 25 april is Henny Vrienten in het bijzijn van zijn familie overleden. Hij werd slechts 73 en ondanks dat hij al gestopt was met optreden vanwege ziekte komt het als een klap voor iedereen die hem k.....meer »»

Forse groei Belgische muziekmarkt

Steiging van 16% na Covid-jaar

Goed nieuws! Naar jaarlijkse gewoonte zet de Belgian Recorded Music Association (BRMA) de omzetcijfers van de muziekverkoop op een rijtje. Na het covidjaar 2020, waarin de groei van de Belgische markt.....meer »»

Elektron Syntakt

Taktvolle machines

Elektron zet een tandje bij met hun nieuwste groovebox, de Syntakt. Deze combinatie van digitale synthese, analoge drums en sequencer combineert elementen van de MachineDrum, Analog Rytm en Mode Cycle.....meer »»

Release v/d Week: MY BABY - sake sake sake

Electro-roots DeLuxe

MY BABY werd groot door de combinatie van delta-blues en dance. Echter, op hun vijfde studioalbum zijn hun bluesy behoorlijk verscholen achter een electro-gordijn. Niet getreurd, want het power-trio h.....meer »»

SSL THE BUS+

Opgewaardeerde bus

Vermoedelijk de beroemdste VCA stereo bus compressor heeft een make-over gekregen, SSL heeft zijn klassieke bus compressor na ruim 40 jaar verbeterd met als resultaat BUS+.....meer »»

Cre8audio NiftyKEYZ

Keyboard voor je modular

Mooi al die eurorack modules, maar waar laat je ze en hoe bespeel je dat? Cre8audio lost het voor je op met een vierstemmig keyboard waar een hele hoop modules in passen......meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken