Conservatorium van Amsterdam lanceert nieuwe opleiding voor jong toptalent

Conservatorium van Amsterdam lanceert nieuwe opleiding voor jong toptalent

Er is nog plek voor bassisten aan de Young Pop Academy

De Young Pop Academy (YPA) is de nieuwe opleiding van het Conservatorium van Amsterdam voor jong toptalent in de leeftijd tussen 12 en 17 jaar. Op de YPA leren kandidaten hun instrument op hoog nive.....meer »»

Musicmaker Classic: De Staat - Obsessief in zijn eigen bubbel

Groot interview door Patrick Lamberts, uit Musicmaker 463, maart 2019

In Musicmaker 463, maart 2019 openen we dit artikel met de volgende inleiding: 'De Staat doet al twaalf jaar zijn eigen ding en kan daar inmiddels de spreekwoordelijke vruchten van plukken. Maar net a.....meer »»

Aanvraagperiode Steunfonds Muzikantendag geopend - tot 20 juni 2022

Vraag 5000 euro aan voor creatie, vastlegging en/of uitvoering van nieuw werk

Het was een mooi moment op de Muzikantendag, 7 mei in de Melkweg, toen Frank Janssen kon aankondigen dat Buma Cultuur en Muzikantendag de handen ineen hadden geslagen om de door het ministerie van OCW.....meer »»

Release van de week: Rik Meijer - Rik Meijer

Vandaag verschenen: 20 mei 2022

Door de jaren heen is de Friese gitarist Rik Meijer vooral als sessiemuzikant actief geweest. Op zijn titelloze solodebuut doet hij wat hij zelf leuk vindt. Met hulp van kopstukken uit de Nederlandse .....meer »»

Musicmaker Classic: Repeteren met My Baby

Groot artikel door Patrick Lamberts uit Musicmaker 445, mei 2017

In 2017 publiceerden we een feature met My Baby, toen naar aanleiding van het album Prehistoric Rhythm. We gingen bij ze op bezoek in de repetitieruimte. Dat artikel kan je nu lezen op Musicmaker.nl, .....meer »»

Walrus Audio Badwater

Alles-in-één baspedaal van Walrus Audio

Zoek jij een eq, drive en compressiepedaal in een stompbox? De Badwater van Walrus Audio kan in ieder geval heel veel......meer »»

Blackstar St. James: lichtgewicht 50 watt versterkers

Combo & top, 6L6 & EL34

De nieuwe St. James buizenversterkers van Blackstar leveren 50 watt, maar zijn een stuk lichter dan je zou verwachten. Om dat te bereiken zijn ze niet over een nacht ijs gegaan......meer »»

Release van de week: The Pineapple Thief - Give It Back

Vandaag verschenen: 13 mei 2022

Dat is nog eens een leuke manier om je topnummers te re-releasen: je neemt ze gewoon opnieuw op, in nieuwe arrangementen en met een nieuwe drummer! De progrock-band bestaat al 23 jaar, maar kreeg met .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken