Exclusieve livesessie M ft. M - Marike Jager en Martijn Bosman

Exclusieve livesessie M ft. M - Marike Jager en Martijn Bosman

De muziek bij het interview in Musicmaker 489

Wat gebeurt er als een bekende singer-songwriter en een dito sessiedrummer elkaar beats, stukjes muziek en ideeën gaan mailen? Je krijgt een heerlijk vuige rockplaat! In Musicmaker 489 lees je een in.....meer »»

Heel veel nieuws van Ashdown

Pedalen, combo's, preamps, tops en meer!

Ashdown bestaat 25 jaar en pakt uit met flink wat nieuwe producten. Deze werden gelanceerd op de gecombineerde winter- en zomer-NAMM die afgelopen week in LA plaatsvond. Wat brengt de jarige job ons a.....meer »»

Release van de Week: Blue Flamingo - Metropolyphonica

Vandaag verschenen - 3 juni 2022

Hij maakte furore als 78-toeren dj - en dat doet hij nog steeds - maar ook is Ziya Ertekin alias Blue Flamingo 'gewoon' een muzikant die vandaag zijn prachtalbum Metropolyphonica op Excelsior Recordin.....meer »»

Musicmaker Classic: Khruangbin's maximaal minimalisme

'De wereld heeft wel behoefte aan een potje ontspannende muziek'

Op 18 juni 2022 staan ze in 013 Tilburg en 19 juni op Rock Werchter. Khruangbin featurden we in Musicmaker 477, juli-aug 2020. De wereld heeft volgens gitarist Mark Speer en bassist Laura Lee Ochoa we.....meer »»

Release van de Week: Elephant - Big Thing

Vandaag verschenen - 27 mei 2022

De band was een van de verrassingen op ESNS22 en het debuutalbum is vandaag uitgekomen. We vinden het zo goed dat het onze Release van De Week is. Dames en heren: Elephant......meer »»

Universal Audio komt met nieuwe pedalen

Elk met de simulatie van een specifieke versterker

Universal Audie verraste vorig jaar met de introductie van drie effectpedalen voor gitaristen, de Starlight Echo station, Golder Reverbarator en Astra Modulation Machine. Nu komt het Amerikaanse studi.....meer »»

HK Audio Premium Pro Move 8 - PA-speaker op batterijen voor 'on the move'

Makkelijk op statief te bevestigen maar ook geschikt als vloermonitor

Uitgerust met een 4-kanaalsmixer, met per kanaal equalizing en reverb instelbaar, werkt op batterijen, die 5,5 uur mee gaan (hot swap dus totaal 11 uur) en 60 watt vermogen; dat is de Move 8 speaker v.....meer »»

De beste video's voor muzikanten op Musicmaker.nl

Henry Allen bij Roy Ayers, Victor Wooten bij Cory Wong en nog veel meer

In de videosectie op deze site zie je de meest uiteenlopende leuke, leerzame en coole video's voor muzikanten die we kunnen vinden. Nana Adjoa spreekt over haar favoriete vinyls van NL-bodem, Beachdog.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken