Release van de Week: Klangstof - Godspeed to the Freaks

Release van de Week: Klangstof - Godspeed to the Freaks

Vandaag verschenen - 16 september 2022

Het Nederlandse indierock trio Klangstof tourde deze zomer met de Pixies door Europa en speelde op o.a. DTRH en Lowlands. In december gaan ze met de Pixies op tour in Australië en Nieuw-Zeeland. Ze k.....meer »»

40 Jaar Slagwerkkrant Jubileumfeest met de New Cool Collective Big Band en 13 drummers!

Met o.a. Hans Eijkenaar, Cesar Zuiderwijk, Pierre van der Linden en Michael Schack

Ons jongere zusterblad Slagwerkkrant viert donderdag 15 september haar 40-jarig jubileum met een bijzonder concert in de venue van ons redactie-home Q-Factory in Amsterdam. De New Cool Collective Big .....meer »»

Ikea OBEGRÄNSAD platenspeler

Draaitafel ontwikkeld met Swedish House Mafia

Matrassen, zitbanken, tafels, bureau's, de onvermijdelijk kasten... je kunt je hele leven inrichten met Ikeaspul. Ze komen binnenkort met de OBEGRÄNSAD serie betaalbare muziek-gerelateerd meubilair e.....meer »»

Inspire the Music – 50 Years of Roland History

Nieuw boek van Bjooks

Kim Bjørn, oprichter van uitgeverij Bjooks, bouwt rustig voort aan zijn oevre over electronische instrumenten en effecten. Zijn nieuwste uitgave beschrijft een halve eeuw aan Roland apparatuur......meer »»

Release van de week: The Analogues Sideshow - Introducing The Analogues Sideshow

Vandaag verschenen - 9 september 2022

The Analogues spelen ieder Beatles-nummer tot in detail na, met de juiste instrumenten. Maar nu is er The Analogues Sideshow, een zijproject met eigen nummers waarbij de jaren zestig nooit ver weg zij.....meer »»

Metaxas Audio Systems TR-X Tourbillon

Taperecording anno 2022

Het in Nederland gevestigde Metaxas en Sins presenteert een opzienbarende analoge taperecorder van topniveau. Deze fraaie machine is deels gebaseerd op techniek uit de horlogeindustrie, ziet er fantas.....meer »»

Black Rooster Ro-Gold

freeware plate reverb

De galmplaat is een van de kenmerkende effecten van de muziek sinds de jaren 50. Ze worden nog steeds gebruikt, er zijn talloze digitale emulaties en er is nu een gratis plate reverb plugin van Black .....meer »»

Release van de Week: DeWolff & Dawn Brothers Present Double Cream

Vandaag verschenen: 2 september 2022

De liefde tussen DeWolff en Dawn Brothers werd door beide bands nooit onder stoelen of banken geschoven, getuige alle support-shows en gastoptredens door de jaren heen. Maar opeens was daar het album .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken