NAMM Show 2020 - Deel 15: Korg Wavestate

Spectaculaire synth

Merknieuws 17-01-2020 16:17

Korg grijpt met hun nieuwe Wavestate terug op de baanbrekende Wavestation van begin jaren 90. Deze keyboardsynth gebruikt dezelfde synthesetechnieken maar is veel uitgebreider en moderner.

De 64 stemmige digitale Wavestate is geen simpele re-issue van de Wavestation maar helemaal nieuw ontworpen. Het hart bestaat uit een vector wavesequencing 2.0 engine, gecombineerd met een modeling filter met diverse modes waaronder MS-20 en Polysix. Verder zijn er natuurlijk envelopes, lfo's en een uitgebreide fx sectie met 3 effecten voor elk van de vier beschikbare layers. Die vier layers vormen een Performance en kunnen met een joystick dynamisch gemixt worden. De 64 stereo stemmen worden over de vier layers verdeeld.

In de wave sequencing combineer je diverse golfvormen in een noot met controle over timing, sequence en melodie die je op allerlei manieren en met diverse parameters kunt manipuleren. Zo ontstaat eigenlijk een zeer uitgebreide en complexe oscillator-sequencer. Je kunt deze ook geheel of gedeeltelijk randomisen.

De compacte Wavestate heeft 37 full-size aanslaggevoelige toetsen. Talloze knoppen en een klein display. Achterop vinden we een stereo audio output, hoofdtelefoonaansluiting, usb en midi in en out.

De Wavestate is natuurlijk uitgebreid te bewonderen op de Namm-show maar zou al in januari leverbaar moeten zijn voor 800 Dollar.

Meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken