Seymour Duncan Dark Sun Digital Delay + Reverb

Mark Holcombs favoriete Andromeda- en Silver Lake-geluiden in één pedaal

Merknieuws 02-04-2019 11:04

Seymour Duncan heeft samen met gitarist Mark Holcomb - bekend van de progressieve metalband Periphery - een pedaal ontwikkeld met oneindig lijkende delay- en reverb-mogelijkheden. Onder de naam Dark Sun Digital Delay + Reverb werden Holcombs favoriete geluiden uit de Seymour Duncan Andromeda Dymanic Delay en Silver Lake Dynamic Reverb samengevoegd in een pedaal waarmee je maanden zoet kunt zijn.

Het Dark Sun pedaal is gebouwd rondom de wensen van gitarist Mark Holcomb. Wat Holcomb wilde was de mogelijkheid om in een handomdraai de volgorde van de effecten te veranderen. Daarom biedt het pedaal de mogelijkheid om met een vierstandenschakelaar delay voor reverb te schakelen en vice versa. Ook kunnen kunnen de delay en reverb elk aan het linker- of rechterkanaal worden toegewezen.

Stereo of toch individueel?
Wat doen die verschillende opties eigenlijk? Als je de delay vooraan zet ontstaan er nieuwe reflecties bij elke herhaling van de delay. Het vooraan plaatsen van de reverb zorgt voor een dramatischere herhaling van de uitstervende galm. 
Het verdelen van de reverb en delay over het linker -en rechterkanaal geeft de gitarist de mogelijkheid om het pedaal in stereo te gebruiken of of als een dubbelpedaal met twee aparte effecten. 

Filter-, gain- en modulatiemogelijkheden maken de Dark Sun compleet. Met een low pass-filter kun je het geluid zachter en warmer maken, terwijl een high pass-filter ervoor zorgt dat excessief laag uit de herhalingen wordt weggefilterd waardoor je de effectmix harder kunt zetten zonder dat het geluid al te overweldigend wordt.

De saturationfunctie regel de gain. Hiermee kun je lofi-effecten creëren, tape-achtige verzadiging en overstuurde 'shoegaze'-stijl herhalingen van de delay.

Een interessante toevoeging aan dit pedaal is Dynamic Expression. Deze functie zorgt ervoor dat bij harde aanslag de delay en reverb worden weggedrukt; sla je zachter aan of stop je met spelen dan zwellen de effecten weer aan.

Milliseconden
De Dark Sun heeft vier ritmische onderverdelingen voor de taptempofunctie: kwartnoten, achtste noten, gepunteerde achtsten en triolen. Het tempo kan worden ingesteld met de voetschakelaar, de time-regelaar of via MIDI. De tijd kan op het display in milliseconden of beats per minute worden afgelezen. 

De Dark Sun Digital Delay + Reverb heeft een micro-USB-aansluiting en is volledig bruikbaar voor MIDI-functies. De prijs van de Dark Sun ligt rond de 380 euro. 

Meer informatie over de Dark Sun Digital Delay + Reverb
W-Music Distribution 

zoeken
zoeken