aanmelden
FabFilter Pro-Q 3
Heel veel nieuwe features voor deze top eq
Merknieuws 30-11-2018 15:59
Het Nederlandse FabFilter heeft een uitstekende naam opgebouwd met hun collectie plug-in processors. Onlangs kwam versie drie uit van hun krachtige Pro-Q.

Gebleven is natuurlijk de uitstekende user interface, waarmee je een uitstekend overzicht hebt over het bewerkte signaal en wat de plug-in precies doet. Deze kan ook het complete scherm vullen. In versie 3 zijn er diverse nieuwe features toegevoegd. Zo werkt Pro-Q 3 nu ook als dynamische eq, kun je per band kiezen voor de M/S modus en wordt surround ondersteund (tot Dolby Atmos 7.1.2). Maar er is meer zoals een intelligente solo-functie, auto gain, ultra-steile brickwall slopes voor lp en hp filters en natuurlijk de spectrum analyzer die je helemaal aan je wensen kunt aanpassen.

Je kunt in versie 3 kiezen tussen Zero latency, Natural Phase en 5 gradaties van Linear Phase processing. Met Spectrum Grab plaats je automatisch een eq band op een piek in het spectrum en met Eq Match wordt de frequentiekarakteristiek van een ander signaal op het bewerkte signaal overgedragen. Er zijn maximaal 24 eq banden mogelijk.

Pro-Q 3 werkt als 32 en 64 bit vst, vst3, aax native en AudioSuite plug-in onder Windows en Mac OS. De plug-in kost € 149,-, Bezitters van de oudere versie of andere FabFilter pulg-ins krijgen korting.

Meer info en tutorials