Fender-nieuws van de Summer-NAMM

Signatures voor Jimi, Flea, Johnny Marr en Albert Hammond Jr.

Merknieuws 29-06-2018 11:32

De Summer-NAMM in Nashville is in volle gang en Fender bezocht de beurs met vier nieuwe signature-modellen, voor Flea, Albert Hammond Jr., Johnny Marr en Jimi Hendrix. We nemen ze in het kort met je door.

Fender kwam naar Nashville met vier signatures, die allen in oktober leverbaar worden. Voor alle nerdy details verwijzen we je graag naar de Fender website, maar hieronder zetten we alles beknopt voor je onder elkaar.

Flea Jazz Bass Active
Duff McKagan van Guns 'N' Roses kondigde laatst in een Rig Rundown aan dat er een nieuwe Signare-bass aankomt. We verwachtten deze op de Summer-NAMM, maar niets bleek minder waar. Flea kreeg voorrang. Naast de vintage, roze Jazz is er nu een tweede model, die de liefhebbers van krachtige bassen zal aanspreken. Voor de Red Hot Chili Peppers-bassist, kleedde Fender een Jazz uit en voorzag deze van lichte stemmechanieken, een zware brug, een krachtige humbucker en 18V-elektronica van Aguilar. De bas is leverbaar in roze en zilver.



Albert Hammond Jr. Stratocaster
Onze iets oudere lezer kent Senior misschien nog: It Never Rains In Southern California en I'm A Train hoor je nog steeds vaak op de radio voorbijkomen. Zoonlief is natuurlijk bekend als lid van The Strokes en een mooie solocarrière. Zijn 2018 signature-gitaar is gebaseerd op, ja ja, een 1985-heruitgave van een model uit 1972. Het heeft elementen met de specificaties van Hammond Jr. en een andere elementschakeling: positie 4 zet zet hals en brug aan, terwijl posities 1 en 3 andersom zijn dan die van een normale Strat. Verder valt de gitaar op door alle '70s-specificaties, waaronder de grote kop.



Jimi Hendrix Stratocaster
Van deze gitaar heeft Fender nog geen foto's beschikbaar, maar we weten dat het een Strat is met - misschien wel - een omgedraaide kop. Het heeft drie American Vintage '65 enkelspoelselementen en een C-hals met een 9,5" radius. De gitaar wordt leverbaar in sunburst, Ultra Violet en een 'colour of the year'. Het blijft hier en daar dus nog een beetje spannend.

Johnny Marr Jaguar
In 2012 lanceerde Fender een Marr-signature, die is gebaseerd op het model uit '65 van de ex-Smiths-gitarist. Door vele aanpassingen is deze gitaar ook razendpopulair bij gitaristen die niet per se fan zijn van Johnny. De Jaguar - voorzien van Bare Knuckle-elementen - wijkt alleen af van de eerdere versies door de kleur die gelimteerd leverbaar is: Lake Placid Blue.



Fender-website

zoeken
zoeken