NAMM Show 2017 - dag 1

Met Fender, Paiste, JBL, Roland, Guild, Boss, Music Man, DW, Soundcraft, KeyB

Merknieuws 17-01-2017 13:33

NAMM 2017 laat aan alle kanten zien dat de muziekindustrie weer lekker in de lift zit. We zijn zwaar onder de indruk van al het nieuws dat op de eerste beursdag op ons afkomt. Hieronder een eerste selectie.

Spring snel naar je favoriet: 
Gitaar
Bas
Drums
Recording
Toetsen


GITAAR 
Guild
Van Guild is er zowel akoestisch als elektrisch nieuws. Zo is de D-55 terug van weggeweest. Deze dreadnought wordt nu gemaakt in de nieuwe Californische fabriek die vorig jaar de eerste modellen toonde. Verder zagen we de nieuwe Troubadour serie die teruggrijpt op de concertmodellen uit de jaren 1960. De lijn begint met de betaalbare M-240E met een gloednieuw DeArmond ToneBoss element. Daarna komen de M-140(E) en de M-40(E), die vollidig massief is en voorzien kan worden van een LR Baggs Element VTC pickup.


De vorig jaar opnieuw geintroduceerde S-200 T-Bird heeft twee broers gekregen met de T-Bird ST & ST P90. Deze modellen hebben eenvoudiger elektronica dan S-200. De ST is uitgerust met twee LB-1 Little Humbuckers, terwijl de ST P90..., ach de naam zegt het eigenlijk al.

 

Boss
In september werden met de Katana versterkers en GT-1 effectprocessor al een aantal nieuwe producten van Boss geintroduceerd, maar dat houdt niet in dat we het op deze NAMM zonder gitaarnieuws moeten stellen.
Zo wordt de 40ste verjaardag van het bekende compact pedal gevierd met een jubileumuitgave van de DS-1 distortion, het meest verkochte Boss pedaal uit de geschiedenis. Deze DS-1-4A zal alleen in 2017 beschikbaar zijn.

Voor de singer-songwriter zijn twee nieuwe versterkers beschikbaar, de Boss Acoustic Singer Live (60 watt) en Pro (120 watt). Beide versterkers hebben een gitaar- en microfoonkanaal en zijn voorzien van handige functies als een ingebouwde looper en harmony functie die een tweede stem kan toevoegen aan wat je zingt op basis van de gespeelde akkoorden.

BAS
Fender en Music Man

Fender heeft het nieuws al bekend gemaakt. We hebben op deze website reeds aandacht besteed aan de Offset-serie, met een Mustang Bass, en de American Professional-serie met J- en P-modellen.
Music Man, het tweede merk van Leo Fender brengt nieuwe kleuren naar de NAMM en het is leuk dat Old Smoothie, een heruitgave van een van de MM-prototypes, nu ook in Mint Green en Butterscotch verkrijgbaar is. Bij G&L zullen we de Kiloton voor het eerst in het echt aanschouwen.


Music Man's Old Smoothie in twee nieuwe kleuren 
 

DRUMS
DW is altijd goed voor een aantal bijzondere drums en finishes. Samen met Terry Bozzio maakte het merk een tribute-snaredrum aan Frank Zappa's legendarische 'The Black Page'. Deze snaredrum is de vijfde uit de Icon-serie, en net als bij de vorige vier modellen gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel. De snaredrum meet 14"x61/2" en is opgebouwd uit 11 lagen esdoorn. Op de ketel zelf zijn met een laser de noten uit 'The Black Page' gegraveerd. Ook is het iconische snor-logo van Zappa in de ketel ingelegd. De inlay is gedaan met zwart gelakt perenhout. Iedere snaredrum is door Bozzio zelf gesigneerd, en de trommel komt vergezeld van een limited edition vinyl EP met daarop een opname van The Black Page #1.

www.dwdrums.com

 

Paiste 900 serie
Paiste komt deze NAMM-show met een gigantische hoeveelheid nieuws die we niet allemaal in één keer over je uit zullen storten. In het middenklasse segment is er de nieuwe 900 serie die je vooral niet moet verwarren met de 900 serie die Paiste in de jaren '80 maakte. De nieuwe 900 serie is een bekkenreeks van B8 bekkenbrons die volgens het persbericht wordt gemaakt met hybride technieken, maar wel met de hand is gehamerd en geschoren. Tijdens de jaarlijkse pers-meeting zullen we de mensen van Paiste eens doorzagen over wat dit nu precies allemaal betekent. In de 900 serie zijn crashes verkrijgbaar van 16" tot en met 20" en rides in 20" en 22". Zowel rides als crashes zijn er in een normale en een Heavy uitvoering. Bij de hihats is er keuze uit een 14" Sound Edge en 14" en 15" Heavy's. Splashes zijn er in 10" en 12" en china's in 14", 16" en 18".


Coloursound
De hele 900 serie is ook verkrijgbaar in Coloursound-uitvoering. Paiste is al sinds de jaren '80 het enige bekkenmerk dat er in slaagt om een duurzame kleurencoating op hun bekkens aan te brengen. In de jaren '80 waren deze Coloursounds heel populair, en de laatste tijd zag je de verschillende kleuren alweer regelmatig terugkeren op bepaalde signature modellen. Bij de 900 serie kun je nu voor het eerst weer een hele bekkenserie in verschillende kleuren krijgen. Je kunt kiezen uit stemmig zwart, paars, blauw en rood.

www.paiste.com

RECORDING
Soundcraft Ui24R - digital mixing en multi-track recording Systeem

Met de nieuwe Ui24R borduurt Soundcraft voort op de kleinere Ui12 en Ui16 met een ruimer palet aan mogelijkheden: 24 inputs waarvan 20 Studer-design mic preamps, 8 XLR outputs, dual-path multitrack recording (32in/32out usb Recording Interface én usb storage) en ingebouwde dual-band wifi (2.4GHz én 5GHz) voor een draadloze bediening gelijktijdig vanaf een maximum van 10 iOS, Android, Windows, Mac OS en/of Linux apparaten!
De Ui24R is  compatibel met het Harman Connected PA eco-systeem. Samen met de Connected PA app herkennen apparaten elkaar automatisch en wisselen user-presets met elkaar uit. 
www.audioxl.nlwww.soundcraft.com

JBL LSR7 active monitor series

De JBL Professional de LSR7 Powered Series is voorzien van de nieuwste generatie 5” en 8” JBL driver-technologie, Image Control Waveguide, geïntegreerd dual-amplification systeem en volledige room-eq controle. De LSR7 Powered Series is speciaal ontworpen voor muziekopname, (film)postproductie, toepassing in broadcast en gemakkelijk te combineren in schaalbare multi-channel monitor systemen. De compacte behuizing van de 705P en de 708P maken plaatsing in krappe ruimten (broadcast trucks) eveneens mogelijk. Het verlichte LCD display geeft toegang tot alle instellingen waaronder input trim, room eq (12 bands) room delay (18ms) en av sync delay (150ms). 
www.jblpro.com

TOETSEN
Roland kondigde weer veel interessant nieuws aan op de eigen persconferentie de dag voor de NAMM. We noemen nu alvast de RD-2000. Een zeer uitgebreide stage-piano die akoestische piano's met Roland's nieuwste V-piano-technologie, veel vintage elektrische piano's, uitgebreide controller-mogelijkheden en gebouwd voor het podium.


 Viscount by KeyB Legend
Het Italiaanse KeyB bouwt al enkele jaren digitale Hammonds (‘clonewheels’) die bij de ‘incrowd’ bekend staan als de beste. Nadeel: erg duur, slechte service en slechte distributie. Na jaren aanmodderen heeft KeyB nu een deal gesloten met het grote orgelmerk Viscount. De twee nieuwste Legend-modellen zullen wereldwijd goed verkrijgbaar zijn en de prijzen zijn meteen een behoorlijk stuk vriendelijker. De Legend onderscheidt zich van de kleinere Legend Live door zijn twee octaaf presettoetsen en echte ‘rocker switch’-schakelaars. Voor de rest zijn ze exact hetzelfde met alles wat je op een ‘echte’ grote Hammond verwacht, plus een 11-polige uitgang, reverb en overdrive-effecten.

NAMM Show 2017: onze dagverslagen en video reportages
Verslag van de beursvloer in Anaheim, Californië

In vier dagverslagen en een preview plus diverse videoreportages brengen we al het nieuws uit L.A. bij jullie op het scherm! Binnenkort natuurlijk ook ruim in Musicmaker, maar bekijk hier op Musicmaker.nl de volgende artikelen:
 
NAMM Show Preview, met Met productnieuws van Fender, Akai, ESP/LTD, Korg, Warwick, Roland, Breedlove, Meinl, ATV en meer
 
NAMM Show Dag 1 verslag, met productnieuws Fender, Paiste, JBL, Roland, Guild, Boss, Music Man, DW, Soundcraft, KeyB
 
NAMM Show Dag 2 verslag, met productnieuws Warwick, Meinl, Fender, Akai, Pioneer, ESP, Ibanez, Tama, Roland, Studiologic
 
NAMM Show Dag 3 verslag, met Ibanez, Reverend, Ashdown, Zildjian, Korg, PRS, Zildjian, Pearl, Neumann, iConnectivity, Dave Smith Instruments 
 
NAMM Show Dag 4 verslag, met videoreportage Studiologic, Neumann, Reverend, Paiste, Fender en productnieuws Cordoba, Fender, Ampeg, Morley, Gretsch, Sonor, Aston, Korg, Focusrite, Dexibe

 

zoeken
zoeken