Nieuwe Yamaha-versterkers in de THR serie

Twee tops met bijbehorende kabinetten

Merknieuws 04-11-2015 09:11

De nieuwe THR versterkers die Yamaha dit najaar uitbrengt, zijn een grote toevoeging aan de lijn van modelingversterkers die voorheen vooral voor thuisgebruik bedoeld waren. Met de nieuwe modellen kan je ook het podium op. In Gitarist 296, november 2015 zal je een test aantreffen die begint met het veelbelovende 'Heb je voor een mooi geluid geen buizen meer nodig? Yamaha zorgt mogelijk voor een keerpunt in de geschiedenis van de versterker.'

Top
Het meest opmerkelijke verschil met de al bestaande THR versterkers, zien we in de uitvoering: de twee nieuwe modellen zijn alleen als top verkrijgbaar en hebben maar liefst 100 watt vermogen. Je hebt er dus een luidsprekerkabinet bij nodig en daarin biedt Yamaha je de keus uit een 1x12 en 2x12 uitvoering. Beide zijn stijlvol uitgevoerd, zodat ook deze THR's niet misstaan in een woonkamer.

Enkel en dubbel
De THR100H heeft een enkel kanaal terwijl de THR100HD er twee heeft. Beide kanalen hebben dezelfde mogelijkheden, maar door de modelingtechniek kan je ze heel verschillend instellen. Je kan daarbij kiezen of je een van beide kanalen selecteert of ze gelijktijdig laat werken.

Buizensound
Het vermogen komt van een digitale eindtrap, maar de THR100 heeft wel buizenmodeling aan boord. Zo kan je op het achterpaneel de klank selecteren van EL34, 6L6, KT88, EL84 of 6V6 eindtrapbuizen en of ze in klasse A of A/B werken.
Verder is de THR100 voorzien van een effectloop (serie of parallel), hoofdtelefoonuitgang, XLR line out met speakersimulatie, USB aansluiting voor editing en firmware updates en een aansluiting voor de megeleverde footswitch.

Zie hier Yamaha's introductiefilmpje van de THR100H(D):

Voor meer informatie: https://nl.yamaha.com

zoeken
zoeken