Muse-gitarist Matt Bellamy en zijn Cort gitaar

Cort MBC-1 Matt Bellamy gitaar

Merknieuws 28-08-2015 11:09

De Cort MBC-1 is de eerste signaturegitaar van de Muse-frontman Matt Bellamy – en het is er een die wij ook kunnen betalen...

In de test van Gitarist 291 lezen we: 'Voor een gitaar die de naam draagt van zo’n buitengewoon getalenteerd muzikant, is Matt Bellamy’s nieuwe signaturemodel eigenlijk best gewoontjes. Wie ingebouwde effecten en MIDI-controllers verwacht, zoals aanwezig in de instrumenten die Hugh Manson op bestelling voor de Muse-frontman maakt, moet verder zoeken. Met zijn prijs van 713 euro is de MBC-1 bedoeld voor een geheel ander prijspunt. Natuurlijk, ook deze gitaar is ontworpen door Matt Bellamy en Hugh Manson, maar wordt in Indonesië gemaakt door gitaargigant Cort. Los van de prijs: sla één akkoord aan en je hoort dat dit een Manson is. Hij klinkt als een klok en heeft wel de akoestische respons die je verwacht van een kwaliteitsgitaar, maar niet het prijskaartje.' 


 

De MBC-1 werd in samenwerking met Matt Bellamy, Manson Guitar Works en Cort ontwikkeld en is gebaseerd op het design van de Manson MB1-serie. De belangrijkste kenmerken zijn de nieuw ontwikkelde Manson pickups en de Kill-schakelaar.

Deze gitaar met een klassieke matzwarte afwerking is voorzien van een soepele esdoornhals met een toets van palissander. De body is van massieve linde en uitgerust met speciaal ontwikkelde Manson-pickups met de typische Bellamy-sound.

De Kill-schakelaar zorgt voor een hele reeks effecten waarvoor je dus geen andere componenten, zoals de 3-standen-schakelaar hoeft te gebruiken. De “locking”-mechanieken van Cort zorgen voor een stabiele stemming.

 

Bekijk hier de videopresentatie van de test in Gitarist. 

Voor uitgebreide informatie op de site van Cort, klik hier

Voor meer informatie van importeur Musik Meyer, klik hier
 

zoeken
zoeken