aanmelden
Release Van De Week - Squares - Squares (featuring Joe Satriani)
Vandaag verschenen - 12 juli 2019
Muzieknieuws 11-07-2019 20:45
Squares is de band waarmee meestergitarist Joe Satriani zijn eerste opnameschreden maakte. Inmiddels is Satriani een van de bekendste sologitaristen van de wereld, dus erg leuk om hem eens in een meer traditionele bandvorm te horen. Hoewel traditioneel? Squares is een opvallende mengelmoes van stijlen. Mede hierom is Squares - Squares, dat op 12 juli 2019 is verschenen via V2 Records/Ear Music, deze keer Release Van De Week.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Musicmaker-redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Het album Squares is een verzameling opnieuw gemixte en gemasterde demo's uit begin jaren tachtig. Squars bestond naast gitarist/zanger Joe Satriani uit drummer/zanger Jeff Campitelli en leadzanger/bassist Andy Milton. De oude opnames zijn opnieuw onder handen genomen door de originele engineer John Cuniberti (die veel van Satriani's solostudioalbums heeft ge(co)produceerd).

Bonte mix van stijlen
Hoe dat klinkt? Ongeveer zo, in de woorden van Satriani: 'We waren deels Van Halen en deels Everly Brothers. We maakten een mix van heavy metal, rock & roll, punk en new wave. Dit maakte het lastig om ons te categoriseren, waarschijnlijk de hoofdreden dat we nooit zijn doorgebroken. Maar mede dankzij de aanpak van John Cuniberti hebben de opnames nog niet eerder zo goed geklonken!'

Tracklist
1. Give It Up
2. Everybody's Girl
3. B-Side Girl
4. I Need A Lot Of Love
5. Can't Take It Anymore
6. So Used Up
7. You Can Light The Way
8. Tonight
9. Never Let It Get You Down
10. Follow That Heart
11. I Love How You Love Me


Squares, met Joe Satriani mét volle bos haar!