aanmelden
Provinciale winnaars Kunstbende Zuid-Holland bekend
Finale op 29 juni in Westergasfabriek, Amsterdam
Muzieknieuws 15-04-2019 16:21
De voorrondes van Kunstbende, de aanmoedigingswedstrijd voor jong talent in meerderde categorie├źn, waaronder Muziek en DJ, zijn in volle gang. Zuid-Holland heeft zijn winnaars bekendgemaakt. Doublle uit Spijkenisse (Muziek) en Thijs Buizert uit Hellevoetsluis (DJ) mogen namens Zuid-Holland aan de finale meedoen die op 29 juni plaatsvindt in de Westergasfabriek in Amsterdam.
 
Elk jaar worden in alle provincies voorrondes gehouden van Kunstbende, de landelijke wedstrijd voor jonge kunstenaars in de leeftijd 13 t/m 18 jaar. Afgelopen zondag 14 april 2019 vond de voorronde van Zuid-Holland plaats in Korzo, Den Haag. De eersteprijswinnaars van deze voorronde mogen deelnemen aan de landelijke finale op 29 juni in de Westergasfabriek, Amsterdam. Daar strijden ze tegen de winnaars uit de overige provincies. Dit zijn de winnaars van de provincie Zuid-Holland in de categorieën Muziek en DJ: 
 
Muziek
1. Doublle (Spijkenisse, zie foto bovenaan)
2. Babette (‘s-Gravenzande) 
3. IDA (Leiden)
 
DJ
1. Thijs Buizert (Hellevoetsluis)
2. Lars Uri (Leidschendam)
3. DJ Creeps (Barendrecht)
 
De top 3 in de categorie DJ, met in het midden winnaar Thijs Buizert
 
Hier zie je de twaalfjarige Thijs al furore maken op de lokale radio
 
Prijzenpakket
De winnaars van Kunstbende Zuid-Holland winnen een prijzenpakket met o.a. waardebonnen, gadgets en optredens. Verder zullen de afzonderlijke winnaars te zien zijn op festivals in Zuid-Holland, zoals Kaderock, Parkpop in Den Haag en Bevrijdingsfestival Zuid-Holland in Rotterdam.