aanmelden
Eagle Eye Cherry in Q-Factory op Eerste Paasdag
21 april in Q-Factory, voorafgaand aan het concert Aquarium Sessions bij ons op de redactie
Muzieknieuws 14-04-2019 09:04
Onlangs bracht Eagle-Eye Cherry zijn zesde album uit, Streets of You. Met de nieuwe plaat op zak gaat hij voor het eerst in jaren weer op tour en doet daarbij op zondag 21 april, 1e Paasdag, Q-Factory in Amsterdam aan. Voor ons dé gelegenheid hem ook te vragen even naar de redactie te komen voor een miniconcert in onze Aquarium Sessions.

Voor concerttickets klik hier.

Je kent hem vast van van zijn wereldhit ‘Save Tonight’ uit 1997. Het succes hiervan was ongekend en bracht Eagle-Eye Cherry op verschillende grote podia zoals Pinkpop en Rock Werchter.

Eventjes stond Eagle Eye bekend als ‘het broertje van’. Al snel wordt Neneh Cherry ‘de zus van’. Ook is hij de zoon van legendarische jazztrompetist Don Cherry. Na het overlijden van zijn vader in 1995 trok hij zich terug. In zijn geboorteland Zweden richt Cherry zich helemaal op het schrijven van nummers en brengt hij zijn debuutalbum Desireless uit. Dit album bevatte de hit waarmee hij doorbrak, het eerdergenoemde ‘Save Tonight’.

Beluister hieronder de hit waarmee zijn carriere van start ging:

Streets of You
Cherry is bepaald geen one-hit-wonder; na zijn wereldhit bracht hij prima albums en singles uit als Long Way Around en Falling In Love Again. Ook zijn laatste album en bijbehorende titeltrack Streets Of You dat eind vorig jaar gereleased werd is bijzonder sterk. Bekijk hier een live-opname van het nummer ‘Streets Of You’:

Bij deze track heeft hij een Track Chat gemaakt, waarin hij vertelt over de totstandkoming van het nummer:

Carlos Santana
Naast de hitnoteringen kreeg Cherry een Grammy nominatie wat zorgde voor een samenwerking met de wereldberoemde Carlos Santana. Hij ging met Santana op tournee en dook met hem de studio in. Beluister hieronder een van de nummers die Cherry en Santana samen hebben gemaakt:

Beluister ook het symphatieke interview dat Radio 10 met hem deed:

Voor tickets klik hier.