Release van de Week: Tyler Ramsey - For The Morning

Vandaag verschenen - 5 april

Muzieknieuws 05-04-2019 06:04

Vandaag verschijnt het nieuwe album van zanger-gitarist Tyler Ramsey, ‘For The Morning’. Het is het eerste album dat hij uitbrengt na het verlaten van de Amerikaanse indierockband Band Of Horses in 2017. De plaat is geschreven en geproduceerd door Tyler Ramsey zelf en bestaat uit tien poëtische tracks. Eind mei komt hij voor concerten naar de Benelux en een miniconcert in onze Aquarium Sessions.

Op 23 mei speelt Tyler Ramsey in de AB, Brussel, op 25 mei in Q-Factory, Amsterdam, in het gebouw waar onze redactie is gevestigd; en natuurlijk zullen we die gelegenheid aangrijpen met hem te featuren in onze Aquarium Sessions. Eergisteren spraken we ook met hem, lees het interview straks in de juni-editie van Musicmaker!

Voor tickets voor het concert in Q-Factory, klik hier

For The Morning
Voor zijn debuutalbum heeft Ramsey inspiratie opgedaan van het indrukwekkende landschap rondom zijn huis in Asheville, NC, dat zich in een gebergte bevindt. Met 'For The Morning' probeert hij de luisteraar met deze setting te verbinden door gebruik te maken van relaxte fingerpicking en akoestische piano. 'De productie van het album vond plaats tijdens een periode met veel veranderingen', vertelt Ramsey. 'De geboorte van mijn dochter, een verhuizing naar het platteland en een grote verandering in mijn muzikale pad'.

Bekijk hieronder de teaser van het album, waarmee hij op 7 februari het album aankondigde:

Tracks
Een van de hoogtepunten van het album is volgens Ramsey de track ‘A Dream of Home'. Dit nummer heeft hij geschreven op een vrije dag tijdens een tour met Band of Horses. Ramsey sloot zichzelf op in een hotelkamer buiten Nashville en begon aan het nummer. Tijdens het schrijven vroeg hij zich af of de droom van elke muzikant - het touren en op grote podia staan - alles is waar muziek om draait. 

Beluister een live-versie van ‘A Dream of Home’:


Centraal op het album staat ‘Breaking A Heart’: je hoort piano- en gitaarspel terwijl Ramsey’s ongerepte stem als mist in de lucht blijft hangen. Daarnaast is er de track ‘Evening Country’, een aangepaste country-versie van het nummer ‘Evening Kitchen’, dat hij schreef voor het album ‘Infinite Arms’ van The Band of Horses.

Artiesten
Ramsey nam samen met engineer Kevin Ratterman en Seth Kauffman het album op in La La Land studio’s in Louisville, KY. Op ‘For The Morning’ spelen doverse gastmuzikanten, waaronder Joan Shelley, Thad Cockrell, Molly Parden, Russ Paul, Nathan Salsburg en Gareth Liddiard.

Hieronder nog een livesessie van Ramsey:

Op zaterdag 25 mei komt Tyler Ramsey dus een miniconcert doen bij ons op de redactie, voor een feature in de Aquarium Sessions. Stay tuned!

Beluister hieronder het gehele album:

zoeken
zoeken