YouTube-kanalen voor de muzikant - deel 6

Rob Scallon, Reverb #SynthSounds en Yosuto

Muzieknieuws 01-04-2019 11:42

YouTube is een oneindige bron van beeldmateriaal. Ook op muziekvlak heeft het platform veel te bieden en het aantal YouTube-kanalen op het gebied van muziek maken groeit. Een maand lang - op woensdag en vrijdag - gaan we verschillende YouTube-kanalen uitlichten

door Willem Kniknie

In deze laatste editie van 'YouTube-kanalen voor de muzikant' featuren we de volgende Youtube-kanalen: 
Rob Scallon
Reverb #SynthSounds
Yosuto

Waarom zou je als muzikant je tijd verdoen op internet? 
YouTube biedt de muzikant een groot aanbod aan lessen, tips, entertainment en meer. Dit alles is gratis en het biedt de mogelijkheid tot een nieuwe manier van dingen leren en inspiratie opdoen.

Vermakelijk 
Na de specifieke en wat serieuzere kanalen van afgelopen week, is het deze week tijd om je innerlijke muzieknerd ook te laten lachen of ontspannen. De YouTubers die hieronder behandeld worden zijn over het algemeen professionele muzikanten die YouTube mogelijk gebruiken als een extra bron van inkomsten of als een platform om hun dagelijkse creatieve uitspattingen te uitten. Verwacht deze week (tour)vlogs, humor en veel flitsende beelden. Dit zijn, volgens uw redacteur, de meest vermakelijke YouTube-kanalen voor muzikanten. 

Rob Scallon 
Dit kanaal is een pareltje en daarom zullen er twee video’s worden uitgelicht in dit bericht. Rob Scallon is een multi-instrumentalist met meerdere albums op zijn naam, maar de focus ligt toch vooral op de gitaar. Scallon zoekt altijd de randen op van gitaarcovers, lesvideo’s en persoonlijke video’s. Zo waagde Scallon nog niet heel lang geleden een poging om een delaypedaal te imiteren met alleen gitaristen.

Daarnaast biedt Scallon voornamelijk video’s van hoge kwaliteit waar de muzikant vooral lekker om kan lachen. Slayer gespeeld op een banjo, dat doet het zeker goed op een saai feestje of een matige bandrepetitie.

Reverb #SynthSounds
Deze playlist die te vinden is het op het YouTube-kanaal van Reverb is voor de echte synthesizer liefhebber een schot in de roos. De presentator heeft een goede dosis humor en veel kennis over zijn vakgebied. In de verschillende producties op dit kanaal wordt gekeken naar specifieke synth-sounds in grote hits. Voor de kijker wordt op een heldere manier uiteengezet hoe bepaalde partijen tot stand zijn gekomen. Je vindt op dit kanaal veel ruimte voor de klassiekers, zoals deze productie over de groep Talk Talk.

Daarnaast worden hedendaagse successen ook zeker niet vergeten door Reverb #SynthSounds. Check deze uitgebreide video over verschillende hits van Bruno Mars eens.  

Yosuto 
Yosuto is een frisse gast die met korte video’s een groot publiek aan zich heeft gebonden. Vaak is de insteek een riff of een nummer maar na een tijdje komt er een andere melodie ingerold die er sprekend op lijkt. Het klinkt misschien wat abstract, maar Yosuto zal gegarandeerd een lach op je gezicht toveren. Een populaire video op dit kanaal is die van Mr Brightside van The Killers, of is die legendarische riff toch van iemand anders?

Meer kijken?
Een maand lang rollen wij op onze site, op woensdag en vrijdag, een YouTubemuzikanten reeks uit. Vorige berichten uit deze reeks vind je hieronder: 

Middle 8, Vox Earworm en 12tone

Holistic Songwriting, Polyphonic en Rick Beato

Mart Goossens en Eddie van der Meer    

Ryan Bruce en Sound Like Without Busting The Bank 

- Adam Neely en Seth Everman

 

zoeken
zoeken