Nu verkrijgbaar: Steel Panther's Poontang Boomerang-effectpedaal

Reverb.com verbiedt gelijktijdig het Pussy Melter-pedaal

Muzieknieuws 19-03-2019 12:51

De Amerikaanse glam-metalband Steel Panther is niet vies van een seksistische songtekst of vulgaire woordgrap. Reverb.com vindt echter dat 'Pussy Melter' te ver gaat en verbiedt daarom Steel Panther's ludiek genoemde distortionpedaal dat voor 'eargasms' moet zorgen. Maar Steel Panther, de band die met gemak zeventien gigs in een row doet (evenals zeventien 'girls'), heeft al weer een opvolger: de Poontang Boomerang, een digitaal delaypedaal dat de band via zijn eigen website verkoopt.

'Feel The Steel', 'Balls Out', 'It Won't Suck Itself', 'Gloryhole' en '17 Girls In A Row' zijn slechts enkele (album- en song-)titels van Steel Panther, wiens humor je vooral niet al te serieus moet nemen. In die lijn van spot en zelfspot heeft gitarist Satchel - eigenlijk Russel John Parish - ook zijn custom gitaarpedalen een naam met een flinke knipoog gegeven. Zijn nieuwste vondst is de Poontang Boomerang, een digital delay die is vernoemd naar een nummer afkomstig van het album Lower The Bar (2017).


Mötley Crüe eat yöur heart öut! (foto: David Jackson)

De Poontang Boomerang, zogenaamd mede ontworpen door NASA en in elkaar gezet door Oempa Loempa's, is inmiddels te bestellen van de bandwebsite voor 199,99 dollar. Daarvoor krijg je een digitale delay met een toggle switch (G Day en Crikey) en vier draaiknoppen waarmee je zelf de mate van Distance, Feedback, Dry en Wet kan instellen.


Satchel demonstreet het Poontang Boomerang-pedaal zelf

Het delaypedaal zal niet te vinden zijn op Reverb.com, want Steel Panther vindt de gang van zaken omtrent hun Pussy Melter-pedaal nogal kinderachtig. Wat wil het geval? Reverb.com vindt de naam te seksistsch om door te verkopen en heeft het pedaal dus uit zijn catalogus verwijdert. Steel Panter verklaart hierover in een persbericht: 'We vinden het belachelijk dat Reverb.com zo bevooroordeeld is over de almachtige Pussy Melter. We hebben veel vergelijkbaar genaamde items op hun website in de verkoop zien staan, toch hebben ze ons pedaal verbannen. Als we hier één les uit hebben getrokken is het wel dat het gemakkelijker is om je eigen shit te verkopen op de rommelmarkt!'

Steel Panther zal op zondag 21 april 2019 te zien zijn tijdens Paaspop, Schijndel en op vrijdag 19 juli 2019 tijdens Zwarte Cross, Lichtenvoorde. Ook wordt er aan het vijfde studioalbum gewerkt, dat nog in 2019 zal moeten verschijnen.


Het nummer waarnaar het Poontang Boomerang-pedaal is vernoemd

 

zoeken
zoeken