Pip Blom over de Popronde

Pip Blom over de Popronde

Een heel cool concept

De Popronde gaat op 12 september 2019 weer van start. Pip Blom, zangeres/gitariste van de gelijknamige indiepopband, deed in het verleden ook mee aan dit jaarlijkse door Nederland rondreizende festiva.....meer »»

Muzikant in het Nieuws: Judy Blank

Als eerste Nederlandse solo-artiest op AmericanaFest in Nashville

Judy Blank heeft de prairie-wind in haar rug. Ze stond in januari op Noorderslag, in maart op SXSW in Austin en haar singles - zoals de meest recente, genaamd Goldmine - komen met regelmaat voorbij op.....meer »»

Release van de Week: King Gizzard & The Lizard Wizard - Infest The Rats Nest

Vandaag verschenen - 16 augustus 2019

Vorig jaar rond deze tijd stond King Gizzard & The Lizard Wizard nog op een zonning Lowlands. maar daar hebben we het vandaag niet over. Waar we het wel over gaan hebben is de nieuwe plaat Infest The .....meer »»

Verander je gitaar in een bas

De Electro-Harmonix Bass9 Bass Machine laat je kiezen uit 9 bastypes

Met de pedalen uit de EHX 9 Series kon je je gitaar al laten klinken als een orgel, synthesizer, mellotron of elektrische piano. Nu is daar met de Bass9 Bass Machine de basgitaar bijgekomen. Krijgen w.....meer »»

Release van de Week: Milow _ Lean Into Me

vandaag verschenen: 9 augustus 2019

Na ruim drie jaar stilte komt onze voormalige coverster Milow met het album Lean Into Me. Op dit zesde album levert De Vlaamse singer-songwriter weer een meer akoestisch geïnspireerde sound......meer »»

Festivalverhalen: Alex Callier (Hooverphonic)

Ramp-entree op Rock Werchter

Bassist en songwriter Alex Callier is het creatieve brein achter het Vlaamse Hooverphonic. Samen met gitarist Raymond Geerts en uiteenlopende muzikanten en zangeressen heeft hij wereldwijd op veel pod.....meer »»

Release van de Week: Ty Segall - First Taste

Vandaag verschenen: 2 augustus 2019

Ty Segall gooit zoveel albums over de schutting dat het voor fans soms moeilijk bij te houden is. In 12 jaar tijd staat de teller nu op 21 stuks. Zijn sterk op sixties en seventies leunende garagerock.....meer »»

Vind Paul McCartney's gestolen Hofner-bas

Campagne opgezet voor verloren bas

Als je naar een concert van Paul McCartney gaat, is de kans bijna honderd procent dat hij op zijn oude vioolbas uit 1963 speelt. Maar voor zijn bekende model, had hij een vioolbas uit 1961 dat ooit ge.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken