Billie Eilish - muziekrevolutie vanuit een slaapkamerstudio - download het interview

Billie Eilish - muziekrevolutie vanuit een slaapkamerstudio - download het interview

Producer Finneas O’Connell over doorbraakalbum met Billie Eilish

Ze is een fenomeen; nog maar 17 jaar en al een wereldster. Billie Eilish is niet zomaar een ‘gemaakt’ nieuw sterretje, maar een zangeres en componist-tekstschrijver die samen met haar broer Finnea.....meer »»

Release van de week Frank Zappa - The Hot Rats Sessions

Vandaag verschenen: 20 december 2019

Hot Rats, de eerste plaat van Frank Zappa onder eigen naam, verscheen in oktober 1969, 50 jaar geleden. De kluis is geopend en op 6 cd's wordt de totstandkoming van dit album volledig weergegeven. Voe.....meer »»

Frusciante terug bij Peppers

Klassieke line-up komt na tien jaar weer bij elkaar

Na tien jaar komt John Frusciante terug bij de Red Hot Chili Peppers en maakt daarmee - een half jaar voordat de band op Pinkpop zal optreden - de klassieke bezetting met Flea, Chad Smith en Anthony K.....meer »»

Release van de week Alex Roeka - Rauwe Genade

Vandaag verschenen: 13 december 2019

Alex Roeka’s eerste album verscheen al in 1996. In de afgelopen meer dan 25 jaar heeft hij met raspende stem en teksten vol verlangen en scherpe observaties, een heel eigen oeuvre opgebouwd. Nu is e.....meer »»

Soundchecken & gear kopen met The Tallest Man On Earth

Een dag in het tourleven van een tokkelkoning

Singer-songwriter The Tallest Man On Earth stond onlangs twee avonden achter elkaar in een uitverkochte Grote Zaal van het Utrechtse TivoliVredenburg. Musicmaker was niet alleen bij een soundcheck en .....meer »»

Zakelijk vernuft & rock & roll

Het succes van tribute-band Stones Sessions

You can’t always get what you want, maar met een beetje zakelijk vernuft, you get what you need. Tim de Wijk, drummer en bandleider van Stones Sessions, is niet bang voor een commerciële kijk op ba.....meer »»

Unieke muzikale items bij online veiling - nog tm 31 dec 2019

Ruben Hoeke in de bres voor Red House

Wil je een priveles van Anton Goudsmit of David Hollestelle? De Fender Jaguar Bass van Henny Vrienten? Een huiskamerconcert van Eric Vaarzon Morel en Jeff Heijne? Een gitaar van George Kooymans of Jan.....meer »»

Kerstcadeau! 50% DECEMBERKORTING op jaarabonnementen Musicmaker, Gitarist, Interface, De Bassist en Slagwerkkrant

Geef een jaarabonnement cadeau. Of vraag het als cadeau!

Onze magazines voor muzikanten, Gitarist, De Bassist, Slagwerkkrant, Interface of Musicmaker kan je nu met 50% korting cadeau geven of cadeau vragen. Ontvang de eerste editie van dit jaarabonnement.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken