Servco Pacific nieuwe eigenaar van Fender

Servco Pacific nieuwe eigenaar van Fender

Gitaarbouwer krijgt ook boete van Britse mededingingsautoriteit

Servco Pacific, al sinds de jaren tachtig een belangrijke aandeelhouder van Fender, neemt een meerderheidsbelang in moederbedrijf FMIC door de overname van de aandelen van TPG Growth. De overname zal .....meer »»

Red House veiling groot succes

Instrumentveiling brengt bijna 50.000 euro op

Op onze website en facebook kon je al eerder lezen over de veiling, georganiseerd door Ruben Hoeke ten bate van het weeshuis in Ecuador waar topproducer en ex-Musicmaker-columnist Erwin Musper bij bet.....meer »»

Musicmaker's indruk van Eurosonic Noorderslag 2020

Nonchalance en Girl Power

Van 15 tot en met 18 januari was Groningen het decor van vierendertigste editie van Eurosonic Noorderslag. De Parel van het Noorden vormde voor een paar dagen het epicentrum van de Europese muziekscen.....meer »»

Kytopia stopt

Na tien jaar einde aan muzikantenbolwerk

Het creatieve bolwerk Kytopia, waarin Colin Benders (toen nog: Kyteman) ruim baan kreeg om de scene in Utrecht een flinke impuls te geven, moet na tien jaar helaas stoppen. Oprichters Erik en Colin Be.....meer »»

Release van de week: Marcus King - El Dorado

Vandaag verschenen - 17 januari 2020

Marcus King is een gitarist en zanger die af en toe je mond doet openvallen van verbazing: zo soepel en vanzelfsprekend brengt hij zijn zwaar op de blues leunende southern rock. Marcus is nog maar 23 .....meer »»

De warme bariton van Jeangu Macrooy

De stem van de Nederlandse deelnemer aan 't Songfestival

Het is nu 100 procent zeker: Jeangu Macrooy zal Nederland vertegenwoordigen op het komende Songfestival in Rotterdam. In Musicmaker 448 interviewden we Jeangu al over hoe hij zijn warme baritonstem me.....meer »»

Release van de week: DeWolff - The Tascam Tapes

Vandaag verschenen - 10 januari 2020

DeWolff heeft al jaren een rockgeluid dat sterk beïnvloed is door de jaren zestig en zeventig, maar voor ‘The Tascam Tapes’ ging het trio nog meer old school te werk dan ooit tevoren. Het album i.....meer »»

Eg de Jong gaat met The Shavers voor het volle pond

Neef van oorspronkelijke gitarist Cock de Jong neemt stokje over!

De meest onwaarschijnlijke band van Nederland is terug: The Shavers. Met de 16-jarige Eg de Jong op gitaar speelde de band afgelopen jaar op onder meer De Zwarte Cross en in een stampvol Paradiso en d.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken