Rammstein-zanger Till Lindemann heeft corona

Rammstein-zanger Till Lindemann heeft corona

Optredens in juni onzeker

Niet alleen optredens en tours liggen stil, muzikanten worden ook letterlijk getroffen door corona. Rammstein-zanger Till Lindemann blijkt corona te hebben en ligt sinds vorige week in een Berlijns z.....meer »»

Release van de week: Ayreon - Electric Castle Live And Other Tales

Vandaag verschenen - 27 maart 2020

Het is een legendarisch album uit 1998, Into The Electric Castle, van Ayreon. Arjen Lucassen, de man achter dit project, besloot de muziek van het album voor het eerst live te gaan uitvoeren, vier dag.....meer »»

Gratis videocursus Live Performance in Ableton Live

Alleen als je belooft thuis te blijven!

Brian Funk, Ableton Certified Trainer en sound designer, biedt zijn videocursus 'Live performance met Ableton Live' nu gratis aan. Daarmee hoopt ie dat je de tijd volkrijgt in dit tijdperk van 'social.....meer »»

Musicmakers thuiszit-tactiek

Scherp je praktische kennis aan

Deze tijd van corona-quarantaine, met zijn gecancelde optredens en repetities, gaan we met z’n allen zo goed mogelijk doorkomen. Om het je ietsjes makkelijker te maken, geven we je regelmatig artike.....meer »»

Release van de Week: Groep Fosko - Van Iets Maken Word Je Blij

Vandaag verschenen - 20 maart 2020

Bob Fosko mocht het zelf niet meer meemaken: de release van het derde Groep Fosko-album. Als eerbetoon en omdat het een erg mooie plaat is, kiezen we deze week Van Iets Maken Word Je Blij als Album va.....meer »»

Corona en het drama voor de professionele muzikant

Acties van Popcoalitie en Kunstenbond

Het Coronavirus slaat toe en heeft grote gevolgen voor muzikanten die hun geld met live spelen verdienen. Concerten worden gecanceld, fees worden niet uitbetaald. Op social media zijn de meeste muzika.....meer »»

Release van de week: Amsterdam Klezmer Band - Fortuna!

Vandaag verschenen - 13 maart 2020

De Amsterdam Klezmer Band tovert elke zaal om in een kolkende, dansende massa. En dat doet dit zevental al bijna 25 jaar! Fortuna is het zestiende(!) album en de band zegt hierop een nieuwe koers in t.....meer »»

Lo-fi Le-vi

Naar Texas met slaapkamerpop

Lo-fi Le-vi stond begin dit jaar op Noorderslag, speelde tijdens de Popronde, gaat in maart naar het SXSW-festival in Austin, Texas en heeft een topboeker en dito management. De 22-jarige artiest uit .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken