IM Bert Ruiter

IM Bert Ruiter

Focus-bassist overleden

Vandaag, 24 maart 2022, is Bert Ruiter overleden. Hij werd 75 jaar. Ruiter was onder meer bekend als bassist van Focus en Earth & Fire, maar hij deed veel meer......meer »»

Release van de week: Bert Dockx - Safe

Vandaag verschenen - 18 maart 2022

De voorman van Flying Horseman brengt zijn tweede album onder eigen naam uit: ‘Safe’, een ontroerende plaat met schitterend gitaarspel en weidse gitaarsounds. We horen psychedelica, soundscapes, i.....meer »»

Release van de week: Bruut! - Zest

Vandaag verschenen - 11 maart 2022

Bruut! sinds 2013! En Zest is het zevende album van de band van Maarten Hogenhuis, sax, Folkert Oosterbeek, toetsen, Thomas Rolff, bas en Felix Schlarmann drums. Filmregisseurs zullen smullen van deze.....meer »»

IM Norman Houlder

De man achter Shergold - en meer

Norman Houlder is overleden. Hij had misschien niet zo'n bekende naam als Leo Fender, Orville Gibson, Paul Reed Smith of Jim Burns, maar hij was een belangrijk man in de Britse gitaarindustrie en je k.....meer »»

Release van de Week: YĪN YĪN - The Age Of Aquarius

Thaichedelica plus!

Het tweede album van YĪN YĪN heet The Age Of Aquarius, waarop ze hun succesformule met verve doorzetten én uitbreiden. De Maastrichtenaren laten je gekke dansjes doen en nemen je mee naar de ruïne.....meer »»

Release van de Week: Ruben Hein - Oceans

Vandaag verschenen: 25 februari 2022

Ruben Hein kwam zo’n tien jaar geleden ten tonele als een soort jazz-pop-wunderkind met de hit Elephants en het debuutalbum Loose Fit. Maar Hein lijkt zich bij ieder opvolgend album een andere muzik.....meer »»

Release van de Week: Intergalactic Lovers - Liquid Love

Mellow en dansbaar

Liquid Love is het vierde studioalbum van de Vlaamse indie-band Intergalactic Lovers. Een plaat die dromerig en verkwikkend tegelijk klinkt. .....meer »»

Bright Sparks Tom Oberheim

Documentaire over 85 jarige synthpionier

Tom Oberheim was vanaf de jaren 60 een van de belangrijkste ontwerpers van synths en drummachines. GForce Software eert deze pionier met een uitstekende minidocumentaire.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken