Future Sound Systems MTX8

8x8 router/splitter/patchbay met pin matrix

Merknieuws 25-08-2020 10:29

Om audio samen te voegen of te splitsen heb je meestal een mixer nodig en ook voor CV signalen wordt vaak een mixer gebruikt. Het kan echter ook met de MTX8 dankzij een pin matrix

De Future Sound Systems MTX8 is een standalone, analoge tabletop mixer/splitser voor audio of cv signalen met 8 inputs en 8 outputs via ongebalanceerde jacks. Je combineert en route die in- en outputs met een 8x8 pin matrix die doet denken aan de matrix op een EMS synthesizer. Zo kun je de 8 inputs met bananenpluggen naar 8 outputs routen, maar je kunt de gebufferde inputs ook combineren (1 op 1 optellen) door meerdere inputs naar dezelfde output te sturen. Ook kun je een input naar meerdere outputs sturen (multen). Zo kun je razendsnel effecten combineren met audiobronnen of CV signalen samenvoegen en naar de juiste output(s) sturen. Op het vierkante witte kastje is genoeg ruimte rondom de matrix om etiketten te plakken of met een stift te schrijven zodat je weet wat naar wat gaat.

 

De MTX8 is een heel handig kastje om diverse apparatuur overzichtelijk en snel met elkaar te verbinden zonder constant kabels om te moeten pluggen.

De MTX8 Standaard is afgeleid van de FSS MTX9 Eurorack matrix maar werkt zelfstandig met een losse voeding. Er is ook een MTX8 Guitar met een speciale input gebaseerd op een Tube Screamer distortionpedaal, waarvan gain, tone en level instelbaar zijn.

De MTX8 kost 409 Britse Pond incl. btw, de MTX8 Guitar 429 Pond.

Meer informatie

 

zoeken
zoeken