aanmelden
Kickstartercampagne voor Timetosser
Spontane live performances device
Merknieuws 28-06-2020 12:06
Alter.Audio is een Utrechts bedrijf dat een paar jaar heeft gewerkt aan een nieuwe soort apparaat Voor live-perfromance.

Het resultaat is Timetosser een stand-alone apparaaat om audio on the fly te re-sequencen. Je stuurt je (stereo) audio(loop) door de Timetosser waarna het apparaat deze real-time in stukjes hakt, stukken herhaalt (loopen dus), reversd en zelfs de volgorde van de audio volledig kan veranderen om zo een nieuwe groove te creëren. Voor tempo synchronisatie kun je gebruik maken van de tap-tempo toets, midi clock of analoge gate-signalen.

De Timetosser is opgebouwd rond een 180 MHz 32-bits ARM-microcontroller voor real-time audio-analyse en biedt digitale audio resolutie tot 24-bit / 192 Khz. Het apparaat heeft stereo in- en ouputs via 1/4" jack pluggen. De 16 van gekleurde leds voorziene drukschakelaars zorgen voor een optimale visuele feedback. Met de switches kun je met de stukjes audio spelen. Dankzij de usb connector werkt Timetosser ook als audio-interface en kan als controller gebruikt worden voor de Timetosser vst/au plug-in.

 

 

De stevige aluminium behuizing kan ruige sessies moeiteloos doorstaan. Deze compacte (200x120x25mm) en lichtgewicht (380 gr) standalone unit is ideaal voor live-toepassingen.

Timetosser wordt gefinancierd via een Kickstartercampagne die op 1 juni van start is gegaan.

Distributie: Alter.Audio, online

www.alter.audio - www.facebook.com/timetosser - www.instagram.com/timetosser