UVI Drum Replacer

De intelligente manier om je drumsounds te vervangen

Merknieuws 25-05-2020 10:01

UVI belooft met Drum Replacer het vervangen van drumsounds nauwkeuriger en eenvoudiger te maken. Ze gebruiken daarvoor kunstmatige intelligentie en je kunt zelfs direct plug-in instruments triggeren.

Met microfoons opgenomen drumkits klinken niet altijd even bevredigend; slappe attacks, meerammelende onderdelen, overspraak en zwabberende levels zorgen voor een onbevredigende klank. Die problemen maken ook drum replacement lastiger; valse of gemiste triggers zorgen voor veel problemen. Drum Replacer gebruikt Machine Learning om het triggersignaal te ontleden in verschillende spectrale componenten. Je kunt dan naar keuze componenten aan- of uitzetten voor triggering. Zo voorkom je valse triggers en onbetrouwbare detectie bij veranderende levels. Bijkomstig voordeel is dat je hiermee ook gewoon een origineel drumspoor kunt bewerken als je de drumsound niet wilt vervangen, maar bijvoorbeeld de overspraak van cymbals of hihat wilt onderdrukken.

Met de door het programma gegenereerde triggers kun je intern maximaal 8 samples/layers triggeren ter vervanging van of aanvulling op de originele sound. Uniek aan Drum Replacer is dat je behalve samples ook plug-in instruments direct in Drum Replacer kunt aansturen. Dat kan een drum plug-in zijn, een sampleplayer of een synth

Voor elke sound of plug-in zijn volume, envelope en delay instelbaar. De 8 layers kun je gelijktijdig, achtereenvolgend, velocity-afhankelijk of random triggeren. Bij de plug-in krijg je een flink pakket aan drumsounds.

 

Drum Replacer werkt als 64 bit au, aax en vst plug-in

De plug-in kost normaal 99 Euro maar is ter introductie verkrijgbaar voor € 59,-. Er is ook een demoversie die 15 dagen werkt zonder beperkingen.

Meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken