MP Midi Controller

Ideale hardware controller voor je plug-ins

Merknieuws 04-05-2020 10:13

Met de meeste hardware controllers kun je ook je plug-ins bedienen, maar ze zijn toch vooral op de daw zelf toegesneden. Dat ligt anders bij de MP Midi Controller

Je ziet het al aan het uiterlijk; geen faders en transportknoppen, maar een flink beeldscherm met daaromheen 4 x 8 draaiknoppen. Het beeldscherm is 21,5” groot met een resolutie van 1920x1080 pixel, dus daar valt prima mee te werken. Het is echter geen touchscreen, voor de bediening kun je alleen de draaiknoppen gebruiken. Bij het systeem hoort een plug-in wrapper (MacOS en Windows. vst3, au en aax). Bij installatie worden je plug-ins gescanned waarna je ze met de Controller kunt bedienen. Dat werkt met vst3 en au plug-ins, en met de Controller software kun je dus ook bijvoorbeeld vst plug-ins in een aax host gebruiken.

Zodra je een plug-in oproept verschijnt ie op het scherm en kun je ook zien welke parameters de draaiknoppen bedienen. Er zijn diverse templates voor bekende plug-ins maar uiteraard kun je ook zelf bepalen welke parameter aan welke draaiknop wordt toegewezen. Zijn er meer parameters dan draaiknoppen, dan worden ze over meerdere pagina's verdeeld. Het maximale aantal parameters is daarmee 128. Je hebt zo dus nauwelijks je muis of computermonitor meer nodig en de setups worden opgeslagen met je dawproject.

Klinkt razend interessant maar prijs en leverdatum zijn nog niet bekend.

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken