NAMM Show 2020 - Ashdown

Ashdown werkt samen met Dan Lakin

Merknieuws 15-01-2020 21:01

Ashdown kennen we allemaal als versterkermerk, maar het merk komt nu met een mooie collectie bassen. Bijzonder is dat deze zijn ontworpen met hulp van Dan Lakin, die we natuurlijk kennen van D. Lakin Basses en als een van de twee naamgevers van Lakland bassen.

Ooit probeerde Ashdown al de basgitaarwereld binnen te dringen met het zustermerk Lodestone, maar de Lodestone bassen waren misschien wel te bijzonder vormgegeven voor het behoudende volkje dat wij zijn. Nu is er dan poging twee met vier klassiek vormgegeven bassen, die qua prijs allemaal net onder de 1000 pond zitten. De exacte europrijzen zijn nog niet bekend.

Bijzonder is dat Ashdown de hulp inriep van Dan Lakin, ooit de oprichter van Lakland en nu de man achter D. Lakin bassen. Speciaal voor Ashdown ontwierp hij deze bassen, na een meeting met Gooday in Chicago.
Op de bassen zien we kwaliteitsonderdelen van onder meer Hipshot, CTS (potmeters) en Wilkinson. De vier bassen zijn in diverse kleuren leverbaar, waarbij de kop meegespoten is.

We zullen dit bericht later met de juiste info aanpassen, maar er zijn ook vijfsnarige versies met een 35" mensuur - een inch langer dan de viersnarige modellen dus - en short scale modellen. Dit is nog niet duidelijk zichtbaar op de Ashdown-website.

The Lowrider
De Lowrider is gebaseerd op de bas van een vriend - volgens Ashdown - en daar bedoelt Ashdown-baas Mark Gooday vast John Entwistle mee. Gooday werkte met zijn merken Trace Elliot en later Ashdown nauw samen met de gigant en de bas lijkt een variant op de zogenaamde Fenderbird van Entwistle: een Gibson Non Rev Thunderbird-achtige body met een geschroefde Fender hals. Deze long scale bas heeft twee Music Man-achtige humbuckers, waarbij de voorste lekker dicht bij de hals staat. De passieve bas heeft de klassieke J-toonregeling met een toonknop en twee volumeknoppen.



The Saint
De Saint is een Jaguar-achtige bas met een PJ-elementconfiguratie. Ook deze bas is long scale en heeft dezelfde toonregeling als de Lowrider



The Arc
De Arc is niets meer of minder dan een P met een split-P element. Natuurlijk is het een gele goede, maar qua elektronica en houtsoorten wijkt de bas niet af van een gemiddeld P-model.



The Grail
Dan hebben we nog de Grail en het zal je niet verbazen dat dit een Jazz-model is, waarbij je kunt kiezen tussen een palissander of esdoorn toets.




Ashdown-website

zoeken
zoeken