aanmelden
Hook Amps' nieuwe alleskunner: de Wizard
Buizenamp met het gemak van een modeler
Merknieuws 25-11-2019 10:58
Hook Amps, het versterkermerk van Leendert Haaksma, heeft de Wizard uitgebracht: een moderne programmeerbare tweekanaals buizenamp die veel kan. Heel veel.

Motorregelaars
De Wizard is een 45 watt versterker met twee EL34 buizen in de eindtrap. Hij heeft twee kanalen (clean en lead) met voicingstanden voor Deep (extra laag), Mod (modern/high gain), Vint (vintage/med gain) en EQ (schakelt bij clean tussen Vox en Fender toonregeling en bij lead tussen een vintage en moderne Marshall tonestack).
De regelaars voor gain, bass, mid, treble, volume zijn motorgestuurd. De instellingen die je maakt kan je opslaan in een van de 32 geheugenplaatsen (bank a en b), die je vervolgens kan oproepen via de encoder draaiknop of via midi. Daarnaast zijn er regelaars voor master en presence, dit zijn globale instellingen die je afstelt op de ruimte waarin je speelt. Daarom worden ze niet opgeslagen in de presets.

Met de encoder stel je ook de reverb in en selecteer je een van de 16 speakercab Impuls Responses (IR's). De Wizard komt geladen met de zestien favoriete IR's van Leendert Haaksma, maar via de windows/Mac applicatie kan je ook eigen IR's laden.


Applicatie voor het laden van de IR's

Loadbox
Aan de achterkant vind je de effectloop, speakeruitgangen en aansluitingen voor midi en usb. De XLR Direct Out kan je rechtstreeks aansluiten op de FOH (front of house) of voor opnames op je audio interface. Je hoort dan de versterkerklank met de IR van de geselecteerde speakercab.
Dankzij de ingebouwde loadbox hoef je geen speakerkabinet aan te sluiten en kan je stil opnames maken.

Leendert Haaksma laat je de functies van de Wizard zien: 

Meer info: www.hookamps.com