aanmelden
EBS MultiComp Blue Label
Het derde nieuwe pedaal in korte tijd
Merknieuws 01-11-2019 10:33
De afgelopen weken bracht versterkerbouwer EBS uit Zweden al twee nieuwe pedalen uit in de Blue Label-serie. De linkjes vind je hieronder. Nu is er dan een derde: een vernieuwde versie van de bekende MultoComp

Er zijn momenteel veel compressorpedalen op de markt, maar de EBS MultiComp was een van de eerste en is nog steeds een razendpopulaire. Het is dan ook verreweg het best verkochte pedaal van de Zweden. De MultiComp is makkelijk in gebruik, goed, maar EBS dacht dat het nog beter kon.

De grootste verandering is de bediening voor threshold, die hier Sens heet: Sensitivity. Meer naar rechsts draaien betekend dat het pedaal gevoeliger wordt en je kunt de compressor op deze manier beter instellen met bassen met verschillende uitgangsvermogens. Denk aan een vintage bas met een laag uitgangsvermogen versus een moderne actieve bas met een 18V-eq.
De middenstand - met een klik - is gelijk aan de oude MultiComp, dus vergelijken is makkelijk.

Verder werkt het pedaal nu op 18V voor meer headroom, ook vanwege de eerder genoemde actieve bassen, De behuizing is lichter en kleiner, terwijl de in- en uitgang dieper in de behuizing liggen - je wint dus wat ruimte op je pedalenbord.

Links naar het eerdere nieuws van EBS:

OctaBass Blue Label
BassIQ Bue Label
Billy Sheehan Ultimate Signature Drive
 

EBS-website
Algam Benelux