Hofner Ignition Ltd Series

Hofner brengt Ignition uit in beperkte oplage.

Merknieuws 29-10-2019 19:50

Als je Höfner zegt, dan zeg je meteen Paul McCartney wat uiteraard logisch is. Toch hebben meer bassisten zich gewaagd aan dit 'basje', zo gebruikt Flea er een als hij met Thom Yorke speelt, Robbie Shakespeare van het duo Sly & Robbie en onze eigen Glenn Gaddum jr heeft er ook een.

Höfner heeft meerdere bassen uitgebracht, waaronder de Verythin, de President en de Club Bass, maar de vioolbassen blijven het populairst. Ze zijn zeer licht van gewicht, hebben een korte mensuur van 30 inch en hebben een ontzettend herkenbare sound. Help, Penny Lane, Come Together en het zeer ondergewaardeerde La Femme D'Argent van de band Air zijn nummers waarin deze bas wordt gebruikt. Alleen die knoppen, met Bass On staat de bas niet aan, maar met ook Treble On hoor je helemaal niks meer...of was het andersom?


Foto: Deze Bassman-sticker is makkelijk weer van je bas te halen als je hem zat bent. Een beetje kenner, weet de Macca-connectie.

Van de bekende Ignition-instapserie Ignition - niet iedereen heeft €2000 over voor een echte McCartney look-a-like - wordt nu een gelimiteerde oplage gelanceerd die een aantal bijzondere kenmerken heeft. Ze hebben de bekende "theekopjes" knoppen en het Höfner-logo op de body net als op de bassen uit de vroege jaren zestig. De toets is echter niet gemaakt van pallisander maar van Jatoba om de - binnenkort verdwijnende - CITES-regeling te ontwijken. Zo krijg je de klassieke Höfner sound en looks voor een betaalbare prijs. De Bassmansticker - die Macca tijdelijk op zijn bas had - krijg je er ook nog eens bij!
De adviesprijs van de iets luxere Ignition is € 399,0

 

Website Höfner

zoeken
zoeken