Markbass Pre-amp

Italiaans basmerk brengt compacte voorversterker uit.

Merknieuws 23-10-2019 17:19

We kunnen zeggen dat 2019 het jaar van Markbass is. Naast een nieuwe versterker, kabels en snaren komt het merk nu met een compacte voorversterker uit die op elke bas past.

Op de Namm 2019 zagen wij ongelooflijk veel nieuwe producten bij Markbass. Basgitaren, snaren, kabels, versterkers en nu is er dus de Markbass MB Instrument Pre zoals de officële titel luidt. Na veel verzoeken en vragen ging CEO Marco de Vergiliis aan de slag en het resultaat ziet er goed uit.

 

Preamp/voorversterker

Het idee zelf is niet oud, veel bassen hebben een ingebouwde voorversterker zodat bassisten meer controle hebben over hun sound, zowel in de studio als live. Fender, Sadowsky, Sire, Musicman en nog veel meer merken hebben allemaal hun eigen ontwerpen en sounds die ervoor zorgen dat je bas beter door de mix prikt. Sadowsky en Aguilar verkopen hun preamps zelfs los, geleverd met een soldeerschema.

Markbass lanceert de MB Instrument Pre, hun versie van de makkelijk instelbare voorversterker. Deze loopt op 9 of 18 volt, en de boost/cut frequenties zijn als volgt: Bas: 85 Hrz, Mid:500 Hrz en Hoog: 8.5 kilohrz.

De verschillen in volume tussen actief en passief zijn niet al te groot en een batterij moet met gemak 500 uur meegaan. We zijn zeer benieuwd!

 

Markbass Website

Voerman Importeur

zoeken
zoeken