EBS OctaBass Blue Label

De best trackende octaver?

Merknieuws 11-10-2019 19:06

Onlangs plaatsten we hier het nieuws van de BassIQ van EBS uit Zweden. Ruim een week later lanceert het versterkermerk weer een nieuw pedaal en dit keer is het een verbeterde versie van de klassieke OctaBass.

De nieuwe EBS OctaBass Blue Label - ja we weten dat ie groen is - is een analoog octaverpedaal, met een nieuwe, unieke functie om de tracking te verbeteren.

De EBS OctaBass was het eerste effect dat het Zweedse EBS ooit maakte en het werd meteen een bestseller, vanwege het dikke, natuurlijke geluid en de snelle tracking. De term tracking verdient misschien wat uitleg. Veel pedalen, denk aan drives en distortions, veranderen je sound. Je stopt er iets in en er komt iets anders uit. Bij een octaver wordt er als het ware een opname gemaakt van je gespeelde noot, deze wordt omgezet in een geluid dat een octaaf lager - of soms hoger - is en dat wordt bij je normale geluid gevoegd, zodat je de grondtoon en een of twee octaven hoort. Je wilt geen vertraging en daarom spreken we van snelle tracking.

Sub en synth
De nieuwe OctaBass heeft een Range-schakelaar, waarbij je kiest voor laag of hoog. Als je hoger op je toets speelt en een octaaf naar beneden wilt, kies je voor hoog en de andere stand laat zich dan raden. Het apparaat past zich aan voor een optimale tracking per gebied. Hogere noten waren meestal het probleem niet, maar de octaven van de lage noten klinken nu sneller dan ooit.

De verbeterde toonbediening laat je kiezen tussen een duidelijke sound, meer sub of zelfs synth-achtig. Met de twee andere knoppen bepaal je de hoeveelheid droge sound en octaafsignaal.

De OctaBass werkt op 18V en het is net even kleiner dan de oude Studio en Black Label, zodat je je pedalenbord meer economisch kan inrichten. De EBS is per direct leverbaar voor € 159,- Net als bij het vorige pedaal komt EBS ook dit keer weer met een fijn filmpje, dat je hieronder ziet.

Algam Benelux
EBS-website

 

 



zoeken
zoeken